Vorige week maakte ik een redelijke grote portie chili con carne. Na een nachtje staan zodat de smaken optimaal tot hun recht konden komen, was het smullen geblazen van een lekkere hete kom chili. Omdat ik niet goed wist wat erbij te serveren, hield ik het de eerste dag vrij simpel met wat brood … lekker maar misschien een beetje saai.
Omdat er nog een ruime portie van mijn chili over was, stond dit de volgende dag terug op het menu. Maar nu niet met brood, iets veel beter … een gepofte zoete aardappel. Wat een fantastische combinatie! Zeker nadat ik het gerechtje nog had afgewerkt met een toefje zure room en geraspte cheddar.
Ingrediënten (4 personen)
- 4 grote zoete aardappelen
- Chili con carne (zie recept)
- Zure room
- Geraspte cheddar
- Zeezout
- Olijfolie
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Was de zoete aardappelen even onder koud water.
Prik verschillende gaatjes in de aardappelen met een vork en leg ze in een ovenschaal.
Overgiet de aardappelen met olijfolie en strooi er een beetje zeezout over.
Bak de aardappelen gaar in de oven (ongeveer 45 a 60min afhankelijk van de grootte)
Als de aardappel bijna gaar zijn, verwarm dan de chili con carne.
Haal de zoete aardappelen uit de oven, maak bovenaan een insnede en vul met de warme chili con carne.
Werk af met een toefje zure room en geraspte cheddar
Smullen maar !