Healhty Marsepeinballetjes

marsepeinballetjes

Nog 4 nachtjes slapen en daar is ie weer … de goede oude Sint. Ik ben misschien al iets te oud om nog cadeautjes te krijgen, voor al de snoeperijen die weer de revue passeren voel ik mij zeker niet te oud. Waar ik echt een zwak voor heb al van kinds af is marsepein. Ik heb het geluk dat mijn vriend dit niet lust, dus de portie marsepein die we krijgen is allemaal voor mij :-).

marsepeinballetjes

Vorig jaar had ik dit lekkernij al eens proberen zelf te maken en dat was me aardig gelukt + helemaal niet moeilijk om zelf te maken.
Dit jaar doen we opnieuw een poging maar op een iets gezondere manier. Als je weet dat het basisingrediënt voor marsepein nl. amandelen redelijk gezond en voedzaam zijn, dan kan dit geen moeilijke opgave zijn. De bloemsuiker die normaal wordt gebruikt, vervang ik door het ietsepietsie gezondere maple syrup.

Een deel van de marsepeinballetje haal ik door een chocoladesausje op basis van kokosolie, cacaopoeder en maple syrup. Als alternatief kan je de balletjes ook door cacaopoeder halen of door gewone gesmolten chocolade.

marsepeinballetjes

En hoe proeft deze gezondere versie nu? Ik ben nu eenmaal een marsepeinkenner & liefhebber dus deze gezondere versie moet echt wel top zijn om positief door de test te komen …
Wel ik proefde amper verschil … hij was lekker smeuig, een heerlijk amandelsmaakje en zoet … 10 op 10 voor mij

Ingrediënten marsepein (+/- 20 balletjes)

  • 200gr amandelmeel/poeder
  • maple syrup
  • Citroen
  • Amandelextract

Ingrediënten chocoladelaagje

  • 2el kokosolie (hard)
  • 1el cacaopoeder
  • 2el maple syrup

Bereidingswijze marsepein

Doe het amandelmeel, maple syrup, enkele druppeltje amandelextract en een beetje citroensap in een mengkom.
Meng goed tot een vaste massa.
Neem een vel plasticfolie en doe hierop het marsepeinmengsel. Rol op en leg minstens 1h in de koelkast.
Het is normaal dat in deze fase de marsepein nog een beetje brokkelt, na een uurtje in de in koelkast zal je hier wel mooie balletjes van kunnen rollen.

Haal de marsepein uit de koelkast en rol er kleine bolletjes van.

Bereidingswijze Chocoladelaag

Smelt de kokosolie in een steelpannetje op een laag vuur.

Als de kokosolie gesmolten is, haal van het vuur, voeg de cacao en maple syrup toe.
Roer goed.
Laat dit even afkoelen zodat deze saus iets dikker wordt.
Opgelet !! Laat dit niet volledig afkoelen, dan wordt dit namelijk hard en onbewerkbaar door de kokosolie.

Haal de balletjes door de chocolade en leg op een vel bakpapier.
Zet op een koele plaats zodat de chocoladelaag kan uitharden.

Smullen maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.