Ciabatta met kalkoenschnitzel en pastinaakchips

ciabatta met kalkoenschnitzel

Wat ben ik blij dat het weekend bijna kan starten … voorbije maandag was mijn eerste werkdag na 2 weken ziekteverlof, nog niet helemaal hersteld maar toch moest ik er meteen invliegen. Dinsdag en woensdag stond ik voor een helse opdracht op het werk en als je dan nog geen 100% bent, duren zo’n 2 dagen precies 2 weken. Ik kon alleen maar denken aan donderdag waarop ik wekelijks mijn vrije dag heb.

ciabatta met kalkoenschnitzel

Die vrije dag staat meestal in het teken van koken en sporten. Nu wilde ik gewoon even bekomen van die drie hectische dagen die gepasseerd waren plus om uit te rusten en rustig terug op krachten te komen. Daarom stond er gisteren iets simpel maar toch superlekker op tafel nl. ciabatta gevuld met kalkoenschnitzel en pastinaakchips.

ciabatta met kalkoenschnitzel

Ingrediënten Ciabatta met kalkoenschnitzel

  • 2 (dunne) kalkoenlapjes
  • 2 eieren
  • bloem
  • paneermeel
  • 4el griekse yoghurt
  • 1el mayonaise
  • handvol gedroogde veenbessen
  • 1el kappertjes
  • verse spinazie (of andere sla)
  • Olijfolie
  • Peper & zout

Ingrediënten Pastinaakchips

  • 3 pastinaken
  • 250ml zonnebloemolie
  • zeezout

Bereidingswijze Pastinaakchips

Verhit de olie in een hoge pan. Opgelet voor eventuele spatten dit is heel warm!

Schil de pastinaak en snij heel fijn of gebruik een mandoline.

Frituur in porties (doe niet direct alle schijfjes pastinaak in de olie) de schijfjes pastinaak tot ze goudbruin zijn.
Schep ze in een kom met keukenpapier zodat ze een beetje kunnen uitlekken.
Strooi hierover een beetje grof zeezout.

Bereidingswijze Ciabatta met kalkoenschnitzel

Tip > De kalkoenlapjes dienen heel dun te zijn om het makkelijk te kunnen eten. Ik heb ze daarom nog iets platter geslagen met mijn keukenhamer. Je kan dit ook met een deegrol doen. Leg wel een stuk plasticfolie op het vlees. Sla niet te hard om het lapje vlees niet te beschadigen.

Snij de kalkoenlapjes in kleinere porties.

Doe enkele eetlepels bloem in een diepvrieszakjes.
Vul een schaaltje met paneermeel
Doe de eieren in tweede schalen en kluts even los.

Doe de stukjes kalkoen in het diepvrieszakje met bloem en sluit goed. Schud even zodat het vlees volledig bebloemd is.
Haal de stukjes kalkoen door het geklutste ei en haal door het paneermeel. Leg de paneerde stukjes vlees op een bord.
Verhit een ruime pan met een goede scheut olijfolie. Bak de kalkoenschnitzel aan beide kanten goudbruin aan. Omdat het vlees zo dun is, dient dit niet lang gebakken te worden .

Meng de griekse yoghurt met de mayonaise, gedroogde veenbessen en kappertjes

Snij het ciabatta brood open en besmeer met het yoghurtsausje, beleg met een beetje spinazie en leg hierop de kalkoenschnitzel.
Snij de ciabatta in porties en serveer met de pastinaakchips.

Smakelijk !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.