Salade met asperges, croutons en ricottacrème

Salade met asperges, croutons en ricottacrème

Whoop Whoop, daar zijn de asperges weer! De lekkerste groenten die er bestaan naar mijn mening, spijtig is het seizoen toch steeds zo kort. Dus we moeten er nu super hard van profiteren, genieten en vooral veel van smullen. In een lekker aspergesoepje, asperges op Vlaamse wijze of probeer eens deze frisse en super easy salade met asperges, croutons en ricottacrème. Een op en top lenterecept dat je snel op tafel hebt staan.

Een salade bestaande uit slechts een paar ingrediënten maar toch o zo lekker en super smaakvol. Asperges op zich zijn al zo lekker dat ze voor mij niet al te veel opsmuk nodig hebben. In deze salade grilde ik de asperges (ik gebruikte zowel witte als groene), dit kan je in een grillpan doen maar ook even goed op de barbecue. Als het weer het toelaat is deze aspergesalade ook het ideale bijgerecht voor een barbecue.

Naast de asperges bestaat de salade nog uit krokant gebakken croutons, ideaal om restjes brood of stokbrood in te verwerken, nog wat extra lentegroentjes (erwtjes en peultjes = optioneel) en een heerlijke groene ricottacrème. Een super snelle crème gemaakt in de blender op basis van ricotta, Griekse yoghurt, spinazie en kervel. Een crème die je ook kan verwerken onder wat pasta. Een echte must-try!

Salade met asperges, croutons en ricottacrème

TIPS :
> Je kan het een 100% vegetarisch doordeweeks maaltje van maken of serveer met wat gerookte zalm, gebakken zalmfilet, kip, … of als bijgerecht bij een barbecue
> Extra lekker met wat burrata

Salade met asperges, croutons en ricottacrème

Salade met asperges, croutons en ricottacrème

Een heerlijke lente salade met gegrilde asperges, krokante croutons en een groene ricottacrème. Een ideale doordeweekse maaltijd of als bijgerecht bij een barbecue.
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

Salade

  • 1 bussel witte asperges
  • 1 bussel groene asperges
  • 5 sneetjes brood (of een half stokbrood)
  • 150 gr erwten diepvries
  • 100 gr peultjes
  • 2 bollen burrata optioneel
  • Peper en zout
  • Olijfolie

ricottacrème

  • 350 gr ricotta
  • 2 el griekse yoghurt
  • 100 gr spinazie
  • 2 el kervel vers of diepvries – (fijngehakt)
  • 1 lente-ui (fijngehakt)
  • Peper en zout

Instructies
 

Salade

  • Schil de witte asprges en kook ze voor zo'n 3 a 4min in licht gezouten water.
    De asperges dienen nog niet gaar te zijn aangezien ze nog gegrild zullen worden.
    Schep de asperges uit het wat er laat goed uitlekken.
    Blancheer de erwten en peultjes in hetzelfde water. Giet dan af en spoel direct onder koud water. Laat goed uitlekken.
    Snij de sneetjes brood in kleine blokjes. Verhit een pan met een royale scheut olijfolie en bak hierin de blokjes brood mooi goudbruin. Schep uit de pan en leg op een stuk keukenpapier.
    Verhit een grillpan (of BBQ) met een scheut olijfolie.
    Verwijder ondertussen het harde achterste van de groene asperges en halveer de asperges. Gril de (groene en witte) asperges in de pan tot ze mooi beetgaar zijn. Kruid ze ondertussen nog goed met peper en zout.
    Maak ondertussen de ricottacrème

Ricottacrème

  • Doe alle ingrediënten voor de crème in een blender of foodprocessor en mix tot een mooie gladde crème.
    TIP > Je kan deze crème al makkelijk een dag op voorhand maken.
  • Serveer de asperges met de croutons, erwtjes, peultjes, optioneel de burrata en de ricottacrème.
    Smakelijk !
Trefwoord asperges, barbecue, bbq, bijgerecht, doordeweeks recept, vegetarisch
Salade met asperges, croutons en ricottacrème

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.