Opgerolde wentelteefjes

Opgerolde wentelteefjes

Je kan ze in de pan bakken, bakken in de oven of ga eens voor deze originele opgerolde wentelteefjes. Voor de rolletjes in het typische ei-melk mengsel gaan krijgen worden ze nog belegd met een zalig laagje roomkaas & confituur. French toast met een toets van cheesecake, hoe heerlijk klinkt dat en zo proeven ze ook. Voor mij het receptje om de dag te beginnen of als namiddag toetje of gewoon voor op ieder moment van de dag.

Wentelteefjes of “gewonnen brood” of “verloren brood”, als kind was ik er niet bepaald wild van. Sneetjes brood gedompeld in ei en melk, gebakken en daarop een royale laag bruine suiker. Nee ik was echt geen fan.
Echter de laatste jaren ben ik het echt gaan appreciëren maar wel steeds met een extra toets. Wat fruit toevoegen, experimenteren met verschillende soorten melk zoals kokosmelk, bakken in de oven of ja zelfs in een wafelijzer. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Je kan er zelfs rolletjes van maken. Dit idee ben ik ondertussen al een paar keer tegengekomen bij andere bloggers en op Pinterest.
Toen het bekende confituur merk “Pur Natur” mij uitdaagde om origineel uit de hoek te komen met één van hun lekkere biologische confituren, wist ik meteen wat te doen 🙂 … opgerolde wentelteefjes!
Alvorens de broodrolletjes gedipt worden in het ei-melk mengsel krijgen ze eerst een laagje op basis van roomkaas en confituur. Ik koos voor de Pur Natur aardbeien, dit kan je natuurlijk zelf kiezen.
Lekker krokant goudbruin bakken in de pan, als ze net uit de pan komen wat suiker erover strooien en dan serveren met wat yoghurt en nog wat extra confituur. Een overheerlijk ontbijtje of voor op ieder moment van de dag wanneer je hier nood aan hebt 😉

Opgerolde wentelteefjes
Opgerolde wentelteefjes
Opgerolde wentelteefjes
Opgerolde wentelteefjes

Opgerolde wentelteefjes

Een lekker origineel recept voor Opgerolde wentelteefjes gevuld met een mengsel van roomkaas en confituur
Gang Ontbijt
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 12 sneetjes brood
  • 200 gr roomkaas
  • 2 el (aardbeien) confituur + extra om te serveren
  • 1/2 tl zeste van citroen
  • 3 eieren
  • 300 ml melk
  • 1 tl vanille essence
  • 2 el suiker
  • Olie of boter
  • Yoghurt & verse aardbeien om te serveren

Instructies
 

  • Meng alvast de roomkaas met de confituur en zeste van citroen. Zet even opzij.
    Kluts de eieren los samen met de melk en vanille essence.
  • Voor de wentelteefjes. Je kan de korstjes van de boterhammen verwijderen (werkt iets makkelijker) maar dit hoeft niet.
    Rol met behulp van een deegroller de sneetjes brood platter.
    Smeer de sneetjes in met wat van het roomkaasmengsel. Gebruik niet te veel anders zal dit moeilijk op te rollen zijn.
    Rol de sneetjes brood op.
    Verhit wat olie of een klontje boter in een pan.
    Haal de sneetjes brood door het ei-melk mengsel en bak ze mooi goudbruin langs alle kanten in de pan.
    Als ze mooi gebakken zijn, haal uit de pan, leg ze op een stukje keukenpapier en strooi er meteen wat suiker over.
    Serveer dan direct met wat yoghurt en verse aardbeien.
    Smakelijk
Trefwoord aardbeien, brunch, confituur, ontbijt, roomkaas, tussendoortje
Opgerolde wentelteefjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.