Hoppa, weer een super lekker en vooral super easy peasy receptje met de groente van het moment … asperges! Witte asperges om precies te zijn. Één van mijn favoriete groente die er bestaat en spijtig genoeg maar heel kort in het seizoen is. Dus daar moeten we van profiteren zou ik zeggen dus daarom een nieuw receptje namelijk een koude pastasalade met witte asperges, garnalen en ricotta.
Een heel simpele combinatie maar o zo lekker! Voor de pasta koos ik voor een ravioli gevuld met kaas (niet zelf gemaakt) maar je kan hier eender welke pastasoort voor gebruiken. Bij de pasta zoals al gezegd witte asperges en grijze garnalen. Ik voegde ook nog wat geblancheerde erwtjes toe, fijngehakt gekookt ei en een saus op basis van ricotta, Griekse yogurt en veel kruiden. Een super simpel smaakvol receptje zonder een hele resem aan ingredienten!
Ingrediënten (4 personen)
- 500gr pasta*
- 1 bussel asperges (ik gebruikte witte)
- 300gr grijze garnalen
- 3 eieren
- 100gr erwten (vers of diepvries)
- 150gr ricotta
- 3el griekse yoghurt
- 1kl dille (fijngehakt)
- 1kl peterselie (fijngehakt)
- 1kl bieslook (fijngehakt)
- citroen
- Peper en zout
*Ik gebruikte ravioli gevuld met kaas. Je kan hier ook gewoon penne of andere pastasoort voor gebruiken.
Bereidingswijze
Breng water aan de kook en kook hierin de eieren hard.
Giet af en laat de eieren volledig afkoelen.
Schil de asperges, verwijder het harde achterste en zij in stukjes. Kook de asperges gaar in gezouten water (ongeveer 8 a 10cm – afhankelijk van de dikte). Giet af en laat goed uitlekken en afkoelen.
Kook in gezouten water ondertussen de pasta gaar zoals vermeld op de verpakking. Voeg de laatste 2 minuten de erwtjes toe en gaar nog even samen met de pasta.
Giet af en laat afkoelen.
Meng de ricotta met de griekse yoghurt, de kruiden, een beetje citroensap, peper en zout.
Meng de pasta met de ricottasaus. Voeg de asperges toe en meng kort.
Pel de eieren en hak de eieren in kleine stukjes.
Serveer de pasta met de grijze garnalen en de stukjes gekookt ei.
Smakelijk!