Havermoutcrumble met pruimen en bramen … dat is een feestje!
Een feestje voor bij het ontbijt of als tussendoortje. Zalig toch om met dit zalige receptje je dag te starten. Meteen van ‘s ochtends een glimlach op je gezicht! Waarom dit een feestje is? Geroosterde pruimen dat is het lekkerste wat er bestaat, vind ik persoonlijk. Als ik pruimpjes terug in de winkel zie liggen, ja dan liggen ze binnen de korste keren in mijn winkelkar. Super lekker om je havermoutpapje mee af te werken of bij wat griekse yoghurt en granola. Yum Yum Yum
En ook in deze crumble doen ze weer helemaal hun ding.
De pruimpjes worden eerste geroosterd in de oven zodat ze lekker zacht worden en hun smaak echt kunnen afgeven.
Eenmaal lekker zacht voegen we nog wat bramen toe (je kan ook appel, frambozen, bosvruchten, etc) en de havermoutcrumble. Even bakken en dan genieten!
Ingrediënten (3 a 4 personen)
- 5 pruimen
- 1 el honing
- 150gr bramen (vers of diepvries)
- 225gr havermout
- 2 eieren
- 1tl kaneel
- 1 (rijpe) banaan
- 1tl bakpoeder
- 65gr rietsuiker
- 75gr hazelnoten
- 80ml melk
- amandel essence
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Halveer de pruimen, verwijder de pit en leg ze in een ovenschaal (met het vruchvlees naar beneden). Overgiet met de honing.
Rooster de pruimen ongeveer 15 a 20min in de oven tot ze mooi zacht zijn.
Ondertussen kan je de crumble laag maken.
Hak de hazelnoten grof.
Plet de banaan.
Meng de havermout met kaneel, bakpoeder, rietsuiker en hazelnoten.
Voeg de eieren, geplette banaan, melk en amandel essence toe en meng tot een stevig deeg. Vind je het deeg iets te stevig, voeg dan een heel klein beetje melk toe.
Als de pruimen mooi zacht zijn, haal uit de oven (laat de oven aan).
Verdeel de bramen rond de pruimen en verkruimel het deeg over het fruit.
Zet terug in de oven en bak ongeveer 15 a 20min mooi goudbruin in de oven.
Haal uit de oven, laat een beetje afkoelen en serveer met wat griekse yoghurt.
Smakelijk!