Quiche met kip, venkel, courgette en erwtjes

Quiche met kip, venkel, courgette en erwtjes

Tijd voor quiche
Een ideaal gerechtje voor het einde van de week om restjes van de voorbije week in te verwerken en omdat een quiche super simpel om te maken is. Perfect Friday food! 
Deze quiche met kip, venkel, courgette en erwtjes is een heerlijk resultaat na een samenraapsel van wat ik nog op overschot had van de voorbije week. Er lag nog een venkel en courgette in de koelkast, restjes van gebraden kip de vorige dag, in de diepvries had ik nog erwtjes zitten. De perfect match dus om te verwerken in een quiche en “no food waste”!

Quiche met kip, venkel, courgette en erwtjes

Eventueel kan je de kip ook weglaten voor een vegetarische versie of vervang de kip door zalm voor een ietwat luxere versie! Gewoon lekker spelen met ingredienten en dat maakt een quiche altijd zo leuk om te maken. Nooit hetzelfde maar smaken doen ze altijd.

Quiche met kip, venkel, courgette en erwtjes
Quiche met kip, venkel, courgette en erwtjes

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 vel bladerdeeg
  • 1 venkel
  • 1/2 courgette
  • 100gr erwten (vers of diepvries)
  • 300gr kip
  • 40gr paneermeel/broodkruim of amandelmeel
  • 1el dille (fijngehakt)
  • 4 eieren
  • 50gr platte kaas
  • 100gr geraspte kaas
  • Peper en zout
  • Olijfolie/Margarine/boter
  • Extra : quichevorm of springvorm

*Voor de kip, ik gebruikte hiervoor restjes van gebraden kip van de dag ervoor. Heb je dit niet, bak dan kipfilets met kipkruiden mooi gaar of pocheer kipfilets.

Bereidingswijze

Snij de de venkel in kleine reepjes.
Snij de courgette in fijne plakjes.
Snij de kip in kleine blokjes

Verhit een hoge pan of stoofpot met een scheutje olijfolie/margarine/boter. Stoof hierin de venkel voor 4 a 5min aan. Voeg dan de courgette en erwtjes toe en laat 2 meebakken.
Haal van het vuur, voeg de stukjes kip toe en breng op smaak met peper en zout.
Kluts de eieren los samen met de fijngehakte dille, platte kaas, peper en zout.

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bekleed de bakvorm met het bladerdeeg en snij het overtollige deeg weg.
Prik gaatjes in het deeg.
Strooi paneermeel of amandelmeel over de bodem.
Doe het mengsel van groenten en kip in de bakvorm, spreid goed uit.
Giet hierover het eimengsel gevolgd door de geraspte kaas.

Bak de quiche mooi goudbruin en gaar in de oven voor ongeveer 40 min.

ALs het ei mooi stevig gebakken is, haal uit de oven en serveer direct.

Smakelijk !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.