Et Voila, het eerste receptje met asperges is een feit … flensjes met asperges en kalkoen. Dit is toch de lente op je bord!
Een lente die we dik verdiend hebben na al die koude, tijd voor zon,
fietstochtjes, de eerste aardbeien en asperges.
Iets waar ik zo hard naar heb uitgekeken en ik denk dat ik niet de enige was.
Sinds de eerste “lekkere” aardbeien (niet die gigantische die eruit zien als aardbeien maar die gewoon naar niets smaken) en de asperges terug in de rekken lagen, heb ik er mij volledig opgesmeten. Tja, dat krijg je als je nood hebt aan lente en die winterse kost een beetje heel hard beu bent.
Wat wil zeggen dat de komende weken heel wat gerechtjes met aardbeien en asperges
de revue zullen passeren. En deze flensjes met asperges en kalkoen zijn de eerste … zo lekker en zo simpel om te maken.
Asperges hoeven voor mij niet te veel opsmuk, gewoon puur zijn het lekkerst.
Lichte flensjes met daartussen een sneetje kalkoen en kaas. Na het vullen en opvouwen, gaan de flensjes nog even terug de pan in zodat de kaas kan smelten.
HEAVEN!
Ingrediënten (4 personen)
- 75gr bloem
- 1 ei
- 160ml melk
- 80ml light room
- 4 sneetjes kalkoenfilet
- mix van witte en groene asperges
- 100gr gruyère of emmentaler (geraspt)
- Zout
- Olijfolie / boter
Bereidingswijze
Breng een ruime kookpot met water aan de kook.
Breek de harde achterste van de asperges af.
Schil de witte asperges.
Doe eerst de witte asperges in de kookpot, deze hebben iets langer nodig dan de groene.
Als de witte bijna gaar zijn, voeg de groene toe (deze hebben ongeveer 3 a 5min nodig – afhankelijk van de dikte)
GIet de asperges af en spoel met koud water.
Zet opzij en laat uitlekken en afkoelen.
Doe de bloem, ei, melk en room in een mengkom.
Meng of mix tot een mooi glad beslag.
Verhit een pan met een scheut olijfolie of boter en bak hierin dunne flensjes.
Als de flensjes gebakken zijn, beleg deze dan met een plakje kalkoenfilet, enkele asperges en strooi hierover wat geraspte kaas.
Plooi de flensjes dicht en leg nog even terug in de warm pan (voeg nog een beetje olie toe) en laat nog even kort opwarmen zodat de kaas kan smelten.
Serveer direct!
1 thought on “Flensjes met asperges en kalkoen”