Cheesecake … yummie!
Chocolade … onweerstaanbaar!
Chocolade cheesecake … onweerstaanbare yumminess !!
Deze taart is echt een perfect huwelijk tussen cheesecake en chocolade.
En wat deze cheesecake echt helemaal onweerstaanbaar maakt, is het vleugje Nutella dar er in verwerkt is. Tja, als er Nutella inzit dan weet je op voorhand al van “dit kan niet slecht zijn”!

Bij het maken van een cheesecake, heb je altijd 2 opties nl. gebakken in de oven of niet. Deze chocolade cheesecake is gebakken in de oven.
Bij mijn vorige gebakken cheesecakes had ik altijd het probleem dat ze ofwel scheurden bovenaan, ofwel inzakten als een pudding na het bakken ofwel bij het ontvormen dat de taart aan de randen bleef hangen. Dus een mooi uitziende gebakken cheesecake is niet gemakkelijk dus had ik mijn huiswerk vooraf al goed gedaan.
Zowel de bodem als de zijkanten werden bekleed met bakpapier.
Dat is tip 1 voor een mooi cheesecake.
Tip 2 is de cheesecake bakken op een lagere temperatuur dan normaal in een warm waterbad in de oven. Bij het bakken in het warm waterbad dien je natuurlijk extra rekening te houden dat je de springvorm extra goed inpakt (zelfs dubbel inpakt) zodat er geen water in de vorm kan. Door beide tips mooi gevolgd te hebben, kwam er ook een mooie perfecte cheesecake op tafel.
Maak de cheesecake extra mooi door de taart te versieren met verse bessen en eventueel paaseitjes.


Ingrediënten bodem
- 250gr koekjes (type maria koekjes)
- 2el kokospoeder
- 2el cacaopoeder
- 2el poedersuiker
- 90gr boter (gesmolten)
Ingrediënten cheesecake
- 460gr roomkaas
- 150gr pure chocolade
- 100gr nutella
- 160gr suiker
- 250gr slagroom
- vanille essence
- 4 eieren
- extra > bessen en eventueel paaseitjes om af te werken + springvorm +/- 23cm
Bereidingswijze
Begin met de bodem.
Beleg de bodem van de springvorm met bakpapier.
Eventueel kan je de zijkanten ook nog bekleden met bakpapier.
Verkruimel de koekjes tot meel (dit gaat het beste in foodprocessor of hakmolentje)
Meng met het kokospoeder, cacaopoeder, poedersuiker en de gesmolten boter.
Stort dit in de springvorm en duw goed aan. Zet even koel.
Verpak de vorm goed in aluminiumfolie (de taart wordt namelijk in water in de oven gegaard).
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Smelt de chocolade op een zacht vuurtje.
Eenmaal gesmolten, haal van het vuur en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Doe de roomkaas, suiker en vanille essence in een mengkom (van je keukenmachine bijvoorbeeld)
en mix tot een mooi, gladde en zachte massa.
Voeg de room toe en meng terug goed tot een mooi gladde massa.
Doe nu één voor één de eieren bij het mengsel en mix telkens goed.
Voeg als laatste de gesmolten chocolade en nutella toe en meng nog even kort tot een mooi gladde massa.
Giet dit mengsel in de vorm.
Neem een iets grotere (en hogere als je die hebt) bakvorm/braadslede.
Zet hierin de springvorm met de cheesecake.
Vul de bakvorm/braadslede voor de helft met kokend water.
Zet voorzichtig in de oven en bak de cheesecake ongeveer 1h20 in de oven.
Zet daarna de oven uit, zet de oven op een klein kiertje open en laat de cheesecake zo helemaal afkoelen.
Haal dan uit de oven, verwijder de springvorm en serveer met bessen en eventueel paaseitjes.
Smakelijk!