Varkenshaasje met kruidensalade en geitenkaas

Varkenshaasje met kruidensalade en geitenkaas

Een paasmenu hoeft niet altijd lamsvlees te bevatten, dit varkenshaasje met
kruidensalade  en geitenkaas is een leuk en origineel alternatief.
Een leuk licht gerechtje om meteen de lente op tafel te brengen.
Bovendien heb je amper werk aan het bereiden er van.
Het vlees dient namelijk eerst te marineren en dit kan 30min zijn of een paar uur op voorhand. Des te langer, des te meer smaak. Daarna even aanbakken in de pan en daarna verder in de oven. Meer is het niet!

Varkenshaasje met kruidensalade en geitenkaas


Ga je toch liever de klassieke toer op, dan kan je het varkenshaasje in dit recept ook vervangen door lamsfilet. En wie weet (ik hoop het zo hard) is het wel prachtig weer met Pasen, perfect weer om de BBQ aan te steken en kan je het vlees op de BBQ bakken.

Varkenshaasje met kruidensalade en geitenkaas
Varkenshaasje met kruidensalade en geitenkaas

Ingrediënten

  • 800gr varkenshaasje
  • 2el oregano (gedroogd)
  • 3 teentjes look (fijngehakt)
  • zeste van 2 citroenen
  • Mix van basilicum,dragon en munt
  • 100gr rucola
  • 1 granaatappel
  • 200gr geitenkaas (of vervang door feta)
  • balsamico crème
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze

Meng 6el olijfolie met de oregano, fijngehakte look, 1tl zout, peper  en
de zeste van citroen in een kom en meng goed.
Leg het varkenshaasje in een ovenschaal en overgiet met het mengsel en wrijf goed in.
Laat minstens 30min marineren maar dit mag even goed een hele dag marineren
(des te langer des te meer smaak je zal krijgen).

Verhit een pan met een scheut olijfolie (of boter) en verwarm de oven voor op 170 graden.
En bak hierin het vlees ongeveer 2min per kant mooi bruin aan.
Leg het aangebakken vlees terg in de ovenschaal en bak ongeveer 12 a 15min in de oven.
De baktijd in de oven hangt grotendeels af van hoe dik het vlees is + hoe je zelf graag het vlees eet.
Haal dan het vlees uit de oven, verpak in aluminiumfolie en laat 5min rusten.

Ondertussen kan je de pitjes uit de granaatappel halen.
Meng de rucola met de kruiden, overgiet met een scheutje olijfolie en een beetje citroensap.
Voeg de granaatappelpitjes toe en verkruimel hierover de geitenkaas.
Snij het vlees in plakjes en serveer met de salade en balsamico crème.

Smakelijk!

 

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.