Deze simpele lekkere dip met gerookte zalm is een ideaal en makkelijk receptjeom op Pasen (of op eender ander apéro moment) voor te schotelen. De dip kan je zowel serveren bij de brunch of als apéro bij een diner.Wat kruiden, sjalot, zalm, roomkaas en yoghurt, dat is wat je nodig hebtom deze simpele smaakvolle dip in elkaar te steken.
Dus ook op een simpele vrijdagavond of weekendavond, is dit een ideaal receptje om vlug in elkaar te flansen en om daarna weg te zakken in de sofa voor een marathon van Temptation Island of Blind getrouwd 😉
Serveren doe je met wat crackers of chips.
En heb je eens zin in ietwat originelere en gezondere chips,
dan heb ik iets nieuws en nog lekkerder dan gewone chips ontdekt.
Ik heb het dan over de Go Pure Fruits and Veggies chips die 100% vegan en gluten- en allergeenvrij zijn.Go Pure heeft zo’n 16 verschillende smaken van chips van gewone aardappelchips (ook smaken zout, paprika en kruiden), groentechips (met zoete aardappel, wortel, pastinaak) of een mix van groente en fruit (biet, pastinaak en appel).
Deze laatste heb ik mogen testen en moest me inhouden om niet heel de zak alleen op te eten. De zachte appel in combinatie met de krokante pastinaak en biet en het vleugje zeezout. Doe daarbij de dip van gerookte zalm en je hebt echt een super lekker apéro gerechtje dat toch ietwat anders is.
Het enige kleine nadeel is dat je de chips niet in een gewone supermarkt kan vinden, in België kan je ze enkel vinden in een Bioplanet of Natuurwinkel. Maar omdat ze zo lekker zijn, maak ik gerust een omweggetje 😉
Ingrediënten
- 1/2 sjalot
- 150gr gerookte zalm
- 50gr roomkaas
- 150gr griekse yoghurt
- enkele takjes bieslook
- enkele takjes dille
- cayennepeper
- zout
Bereidingswijze
Hak de sjalot fijn.
Snij de gerookte zalm in kleine stukjes.
Hak enkele takjes bieslook en dille fijn.
Doe alles in een mengkom samen met de roomkaas en griekse yoghurt.
Meng goed.
Breng op smaak met cayennepeper en zout.
Serveer met crackers.