Dip met gerookte zalm

Dip met gerookte zalm

Deze simpele lekkere dip met gerookte zalm is een ideaal en makkelijk receptjeom op Pasen (of op eender ander apéro moment) voor te schotelen. De dip kan je zowel serveren bij de brunch of als apéro bij een diner.Wat kruiden, sjalot, zalm, roomkaas en yoghurt, dat is wat je nodig hebtom deze simpele smaakvolle dip in elkaar te steken.

Dip met gerookte zalm

Dus ook op een simpele vrijdagavond of weekendavond, is dit een ideaal receptje om vlug in elkaar te flansen en om daarna  weg te zakken in de sofa voor een marathon van Temptation Island of Blind getrouwd 😉
Serveren doe je met wat crackers of chips.

Dip met gerookte zalm

En heb je eens zin in ietwat originelere en gezondere chips,
dan heb ik iets nieuws en nog lekkerder dan gewone chips ontdekt.
Ik heb het dan over de Go Pure Fruits and Veggies chips die 100% vegan en gluten- en allergeenvrij zijn.Go Pure heeft zo’n 16 verschillende smaken van chips van gewone aardappelchips (ook smaken zout, paprika en kruiden), groentechips (met zoete aardappel, wortel, pastinaak) of een mix van groente en fruit (biet, pastinaak en appel).

Dip met gerookte zalm

Deze laatste heb ik mogen testen en moest me inhouden om niet heel de zak alleen op te eten. De zachte appel in combinatie met de krokante pastinaak en biet en het vleugje zeezout. Doe daarbij de dip van gerookte zalm en je hebt echt een super lekker apéro gerechtje dat toch ietwat anders is.
Het enige kleine nadeel is dat je de chips niet in een gewone supermarkt kan vinden, in België kan je ze enkel vinden in een Bioplanet of Natuurwinkel. Maar omdat ze zo lekker zijn, maak ik gerust een omweggetje 😉

Dip met gerookte zalm

Ingrediënten

  • 1/2 sjalot
  • 150gr gerookte zalm
  • 50gr roomkaas
  • 150gr griekse yoghurt
  • enkele takjes bieslook
  • enkele takjes dille
  • cayennepeper
  • zout

Bereidingswijze

Hak de sjalot fijn.
Snij de gerookte zalm in kleine stukjes.
Hak enkele takjes bieslook en dille fijn.
Doe alles in een mengkom samen met de roomkaas en griekse yoghurt.
Meng goed.
Breng op smaak met cayennepeper en zout.

Serveer met crackers.

Dip met gerookte zalm

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.