Ook al is de lente gestart, soep kan er bij mij elk seizoen in
en zeker deze pittige bloemkoolsoep met curry.
De groente die weer volop in het seizoen is in combinatie met rode curry,
dat is gewoon de perfecte combi! Bloemkool kan soms nogal flets smaken, de curry geeft de groente de boost die ze nodig heeft.
De bereiding start misschien iets anders dan wat je normaal gewend bent bij een bloekoolsoep. De roosjes worden namelijk eerst geroosterd in de oven,
eenmaal geroosterd gaan ze kort de kookpot in samen met de rode curry.
Het roosteren van bloemkool is iets wat ik de afgelopen jaren heb leren kennen,
en naar mijn mening blijft de smaak zo veel meer behouden.
Veel lekkerder naar mijn mening en zeker het proberen waard.
Ingrediënten
- 1 bloemkool (in kleine roosjes)
- 2el rode curry pasta
- 1kl kerriepoeder (of curry madras)
- 1/2tl zeste van citroen
- 400ml kipbouillon
- 1 blok kokosmelk
- 1 ui (fijngesneden)
- 1kl suiker
- Peper en zout
- Olijfolie/Boter
- Optioneel > lente-ui om te garneren
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Beleg een bakplaat of ovenschaal met een stuk bakpapier.
Stort hierop de roosjes bloemkool.
Overgiet met olijfolie en kruid met peper en zout.
Rooster de bloemkool ongeveer 25min in de oven tot ze mooi goudbruin zijn.
Haal uit de oven.
Verhit een kookpot met een scheutje olie of boter.
Fruit hierin de fijngesneden ui mooi glazig. Roer regelmatig.
Voeg de rode curry pasta, kerriepoeder en zeste van citroen toe. Meng even en laat 2min meebakken.
Voeg dan de geroosterde bloemkool toe (je kan nog een beetje apart houden om te serveren later),
bouillon en kokosmelk toe. Meng nog even kort.
Laat nog 15min zachtjes sudderen en mix dan tot een gladde soep.
Kruid eventueel bij met peper en zout.
Serveer de soep eventueel met wat fijngesneden lente-ui en
stukjes geroosterde bloemkool (als je de apart had gehouden).
Smakelijk!
In verband met een kokosallergie, heeft iemand een idee of ik de kokos kan wisselen met kookroom en welke hoeveelheid ik dan moet gebruiken.
Hallo Astrid, heb hier geen ervaring mee maar zou met kookroom proberen. Maar ik zou deze pas toevoegen na het mixen, ik zou beginnen met 200ml en even terug laten koken. Groetjes