Zalm met salade van knolselder

Zalm met salade van knolselder

Deze zalm met salade van knolselder is weer een heerlijk simpel gerechtje van mijn groot idool … Donna Hay. De Australische inspireert mij telkens met haar uiterst simpele gerechten met steeds verse ingrediënten.
Nooit een hele waslijst aan ingrediënten, integendeel.
Ze tovert steeds met een minimum aan ingrediënten tot een spektakelstuk.
En ze weet het ook altijd wondermooi te fotograferen, nooit met te veel tierlantijntjes gewoon strak waarin het eten helemaal uitspringt. En zo moet het!
Donna Hay inspireert mij dus niet alleen met haar gerechten ook met haar fotografie.

Zalm met salade van knolselder

Back to deze zalm!
Verwacht geen klassiek stukje gebakken zalm, wel eentje met de nodige spiciness!
De zalm krijgt een laagje kruidenmix die bestaat uit oregano, paprikapoeder en sumak.
Deze laatste heb ik in het verleden al een paar keer gebruikt (in o.a. m’n bekende halloumi frietjes). Sumak is een mengsel van de verschillende rode besjes van de sumakplant, afkomstig uit het Midden-Oosten. De smaak is fris-zurig, een beetje zoals citroen maar met aroma. In de meeste supermarkten kan je dit terugvinden.

Zalm met salade van knolselder

Bij die spicy zalm past een heerlijk frisse salade van knolselder.

Ingrediënten salade

  • 200gr  griekse yoghurt
  • 700gr knolselder (fijngeraspt)
  • 1el mayonaise
  • 1el mosterd
  • enkele takjes bieslook (fijngehakt)
  • enkele takjes dille (fijngehakt)
  • Peper en zout

Ingrediënten zalm

  • 2el gerookt paprikapoeder
  • 2el sumak
  • 1/2 cayennepeper
  • 1 teentje look (fijngehakt)
  • 1/2el oregano (gedroogd)
  • 4 zalmfilets
  • Zout
  • Olijfolie

Bereidingswijze

Begin met het maken van de salade.
Meng de griekse yoghurt met de mayonaise, mosterd, fijngehakte kruiden en peper en zout.
Voeg hierbij de fijngeraspte knolselder en zet even opzij.

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in met olijfolie
Voor de zalm, meng het paprikapoeder met de sumak, cayennepeper,
fijngehakte look, oregano en een snuifje zout.
Wrijf de zalm in met het kruidenmengsel en leg in de ovenschaal.
Overgiet de zalm nog met een beetje olijfolie.
Bak de zalm ongeveer 10 a 15 min (hangt af van de dikte van de zalm) in de oven.
Haal uit de oven en serveer direct met de salade van knolselder.

Smakelijk!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.