Niets leuker tijdens de zomermaanden om ‘s avonds, lekker chill buiten te genieten van een hapje en een drankje. Een gin-tonic voor mijn wederhelft, een mocktail voor mezelf, een spelletje Rummikub en natuurlijk mogen hapjes niet ontbreken … dat is pas genieten en vakantie in eigen huis 🙂
Zo organiseerde ik vorig weekend een gezellig mezze avondje met allerlei Griekse, Turkse en Cypriotische geïnspireerde hapjes … kofta met een tzatziki dipsaus, een feta-watermeloen-komkommer salade, rauwe groentjes met een feta dipsaus en deze heerlijke Halloumi frietjes. De STER van de avond.
Lekker krokant van buiten, smeuïg van binnen en lekker fris door de sumak. Daarbij kwam nog eens een fris dipsausje met ras el hanout en wat granaatappelpitjes. Een klein smaakbommetje waar je amper tijd of werk in hoeft te steken
Ingrediënten (voor 5 a 6 personen)
- 2 pakjes halloumi
- 1tl sumak
- 100ml yoghurt
- 1/2tl ras el hanout
- 1 teentje look (fijngehakt)
- 2el honing
- 1/2 granaatappel
- zout
- munt
- Olie
Bereidingswijze
Begin met het dipsausje, meng hiervoor de yoghurt met de ras el hanout, fijngesneden look, honing en een snuifje zout.
Verwijder ook alvast de pitjes van de granaatappel.
Verhit een grillpan op een hoog vuur met een scheutje olie.
Dep de halloumi droog en snij in frietjes.
Leg de frietjes in de pan en laat ze mooi goudbuin bakken, draai regelmatig.
Eenmaal mooi goudbruin, haal uit de pan, leg ze op wat keukenpapier en strooi hierover de sumak
Leg de frietjes op een bord/ plank, druppel hierover het dipsaus (of serveer het apart) samen met de pitjes van de granaatappel en een beetje munt.
Serveer de frietjes meteen
Smullen maar !