Halloumi frietjes

Halloumi frietjes

Niets leuker tijdens de zomermaanden om ‘s avonds, lekker chill buiten te genieten van een hapje en een drankje. Een gin-tonic voor mijn wederhelft, een mocktail voor mezelf, een spelletje Rummikub en natuurlijk mogen hapjes niet ontbreken … dat is pas genieten en vakantie in eigen huis šŸ™‚
Zo organiseerde ik vorig weekend een gezellig mezze avondje met allerlei Griekse, Turkse en Cypriotische geĆÆnspireerde hapjes … kofta met een tzatziki dipsaus, een feta-watermeloen-komkommer salade, rauwe groentjes met een feta dipsaus en deze heerlijke Halloumi frietjes. De STER van de avond.
Lekker krokant van buiten, smeuĆÆg van binnen en lekker fris door de sumak. Daarbij kwam nog eens een fris dipsausje met ras el hanout en wat granaatappelpitjes. Een klein smaakbommetje waar je amper tijd of werk in hoeft te steken

Halloumi frietjes

Ingrediƫnten (voor 5 a 6 personen)

  • 2 pakjes halloumi
  • 1tl sumak
  • 100ml yoghurt
  • 1/2tl ras el hanout
  • 1 teentje look (fijngehakt)
  • 2el honing
  • 1/2 granaatappel
  • zout
  • munt
  • Olie

Bereidingswijze

Begin met het dipsausje, meng hiervoor de yoghurt met de ras el hanout, fijngesneden look, honing en een snuifje zout.

Verwijder ook alvast de pitjes van de granaatappel.

Verhit een grillpan op een hoog vuur met een scheutje olie.
Dep de halloumi droog en snij in frietjes.
Leg de frietjes in de pan en laat ze mooi goudbuin bakken, draai regelmatig.
Eenmaal mooi goudbruin, haal uit de pan, leg ze op wat keukenpapier en strooi hierover de sumak

Leg de frietjes op een bord/ plank, druppel hierover het dipsaus (of serveer het apart) samen met de pitjes van de granaatappel en een beetje munt.

Serveer de frietjes meteen

Smullen maar !

halloumi frietjes-1

BewarenBewaren

1 thought on “Halloumi frietjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (ā€œGoogleā€). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ā€˜Safe Harbour-principlesā€™. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.