Kalfslapjes met asperges & tomatensaus

Kalfslapjes met asperges & tomatensaus

Keukenkasten uitrommelen, keukenkasten reorganiseren, kleerkast oprommelen, grondig het huishouden kunnen doen, rustig strijken, uitgebreid koken en bakken, op mijn gemakje foto’s maken … ik kan nog wel even doorgaan wat ik tijdens #blijfinuwkot heb gedaan. Heel raar om te zeggen maar ik heb daar wel van genoten, eindelijk kwam daar tijd vrij voor klusjes waar ik amper de tijd voor heb of die anders vlug vlug moeten gedaan worden. Ook nog eens rustig door mijn enorme verzameling kookmagazines bladeren om inspiratie op te doen en op dit receptje van kalfslapjes met asperges & tomatensaus botsen.

Kalfslapjes met asperges & tomatensaus

Ja, ik heb in de voorbije jaren een heuse verzameling kookmagazines opgebouwd van Libelle Lekker, Delicious, Foodies … Weggooien doe ik echt niet! Ik heb een enorme Ikea kast waar ik ze per maand sorteer, alleja probeer te sorteren. Soms (alleja vaak) maak ik van die kast echt wel een rommeltje. Ondertussen ligt ze er perfect ordelijk bij en hebben ze me alvast weer heel wat nieuwe inspiratie gegeven.

Kalfslapjes met asperges & tomatensaus

Dit receptje zag ik voorbijkomen in een Libelle lekker van zo’n 5 jaar geleden … asperges met daarrond dunne reepjes varkensvlees gedraaid in een lekker tomatensausje. Die tomatensaus heb ik zelf uit mijn hoed getoverd, een super simpele saus maar o zo smaakvol!
Ik gebruikte groene asperges in dit recept, je kan eventueel ook witte gebruiken (kook deze dan wel even voor). Kan je geen asperges meer vinden, je kan eventueel ook groene boontjes gebruiken.

Kalfslapjes met asperges & tomatensaus

Ingredienten tomatensaus

  • 2 aubergines
  • 1 sjalot
  • 1 teentje look
  • 400gr tomatenblokjes
  • 500gr passata
  • 1tl oregano (gedroogd)
  • 1tl basilicum (gedroogd)
  • 1tl suiker
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Ingredienten Kalfslapjes met asperges (4 personen)

  • 4 dunne kalfslapjes
  • +/- 12 groene asperges
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • Geraspte kaas

Bereidingswijze

Begin met de tomatensaus.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Halveer de aubergines, snij het vruchtvlees kruiselings in (snij niet door de schil). Leg de aubergines in een ovenschaal met het vruchtvlees naar boven.
Wrijf ze royaal in met olijfolie en kruid goed met peper en zout.
Rooster ze ongeveer 20min in de oven tot ze mooi zacht en goudbruin zijn.
*
Pel de sjalot en look en hak fijn.
Verhit een stoofpot met een scheut olijfolie.
Stoof hierin de sjalot mooi glazig, roer regelmatig en laat niet bruin worden.
Voeg de look toe en laat 1min mee bakken.
Voeg de tomatenblokjes, passata, oregano, basilicum, suiker, peper en zout toe.
Laat zo’n 10min zachtjes sudderen.
Als de aubergines mooi zacht zijn, schraap het vruchtvlees eruit, hak grof en voeg toe aan de tomatensaus. Laat nog eens zo’n10min sudderen.

Voor de kalfslapjes met asperges.
De kalfslapjes moeten heel dun zijn (je kan dit aan je slager vragen) ofwel sla ze wat platter met een vleeshamer.
Snij de dunne lapjes vlees in lange reepjes.
Verwijder het harde achterste van de groene asperges.
Neem een asperge en plooi/vouw een reepje vlees rond de asperges.
Doe hetzelfde met de rest van het vlees en asperges

Verwarm de oven voor op 190 graden

Schep de tomatensaus in een ovenschaal.
Leg hierop de omwikkelde asperges.
Strooi hierover wat geraspte kaas.
Bak zo’n 15 a 20min in de oven tot het vlees mooi goudbruin en gaar gebakken is.

Serveer direct eventueel met wat gekookte pasta/couscous of rijst

Smakelijk!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.