Pancake cereal

Pancake cereal

De ontbijttrend van het moment … Pancake cereal!
Pancake cereal ofwel mini-pannenkoekjes. Je maakt gewoon deeg voor pannenkoeken, je doet dit best in een spuitbus dan en spuit kleine toefjes in een warme pan en je bakt gewoon heel kleine pannenkoekjes. Super schattig en het is eens wat anders dan de klassieke pannenkoeken of de klassieke ontbijtgranen.

Pancake cereal

Je kan hiervoor eigenlijk elk pannenkoeken recept voor gebruiken. Ik maakte een heel simpel deeg, dat trouwens vegan is, door gewoon alle ingrediënten in mijn blender te doen en mixen maar. Na het mixen kan je ofwel het deeg met een lepel het deeg in kleine hoopjes in een pan scheppen. Of gebruik een spuitfles, is veel makkelijker! En dan bakken maar.

Pancake cereal

Met het serveren kan je echt eindeloos variëren. Wat dacht je van een zomerse variant met wat cottage cheese of yoghurt en nectarine. Of met gebakken appeltjes.

Pancake cereal
Pancake cereal

Ingrediënten

  • 100gr speltmeel
  • 25gr amandelmeel
  • 1el lijnzaad
  • 2tl bakpoeder
  • 1/2tl kaneel
  • 65gr appelmoes
  • 180ml melk (voor vegan versie gebruik amandelmelk of kokosmelk)
  • 1tl kokosolie

Bereidingswijze

Doe alle ingrediënten (behalve kokosolie) in een blender en mix tot een glad deeg.
Verhit een pan met de kokosolie.
Giet het deeg in een spuitfles en spuit kleine toefjes in de warme pan.
Heb je geen spuitfles, je kan ook met een lepel kleine hoopjes in de pan scheppen. Bak de mini pannenkoekjes mooi goudbruin in de pan.

Serveer direct met vers fruit/yoghurt/granola.

Smakelijk !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.