Gebakken ricotta met rabarber

Gebakken ricotta met rabarber

Wie net zoals mij een rabarberplant in de tuin heeft staan, weet heel goed van als die plant in actie schiet dan steekt binnen de korste keren je diepvries er van vol :-D. Iets wat ik echt niet erg vind hoor! Met rabarber kan je nu eenmaal heel wat lekkers maken … taarten, cakes , een gewone klassieke rabarbermoes (zoooo lekker) of wat dacht je van deze gebakken ricotta met rabarber.

Gebakken ricotta met rabarber

Ricotta, een zachte Italiaanse kaas die we vaak onder pasta of saus mengen, kan je ook perfect in een dessertje verwerken.
Voor deze gebakken versie, hoef je gewoon de ricotta te mengen met een eitje, wat honing, suiker en een vleugje oranjebloesemwater.
Geen fan van oranjebloesemwater of kan je het niet vinden (bij AH hebben ze het zeker) dan ga je gewoon voor een klassieke smaakmaker zoals kaneel en/of vanille.
Toch raad ik je om dit gedestilleerd water afkomstig uit Marroko eens uit te proberen. Het is eens wat anders dan de klassieke vanille of kaneel.

Gebakken ricotta met rabarber

Bij die heerlijk smeuïge gebakken ricotta komt een zalig frisse rabarbercompote waar ik nog wat frambozen bij aan toegevoegd heb en ook hier ging een klein vleugje van het aromatische water.

Ingrediënten gebakken ricotta (2 personen)

  • 500gr ricotta
  • 1 ei
  • 2el honing
  • 1el suiker
  • 1tl oranjebloesemwater (*)

(*) kan je dit niet vinden of ben je geen fan > vervang dan door vanille essence of wat kaneel

Ingrediënten rabarbercompote

  • 300gr rabarber
  • 150gr frambozen (vers of diepvries)
  • 2 a 3el honing (of agavesiroop)
  • 1tl oranjebloesemwater (*)

(*) kan je dit niet vinden of ben je geen fan > vervang dan door vanille essence of wat kaneel

Bereidingswijze

Begin met het maken van de compote.
Verwijder het harde achterste van de rabarber.
Snij de rabarber in reepjes van zo’n 2cm.
Doe de rabarber, frambozen en honing in een kookpotje, breng aan de kook en laat dan zachtjes sudderen tot een moes.
Haal dan van het vuur en voeg het oranjebloesemwater toe. Meng nog even en zet opzij.

Voor de gebakken ricotta.
Verwarm de oven voor op 165 graden.
Vet een ovenschaal in met wat vetstof
Meng de ricotta met het ei, honing, suiker en oranjebloesemwater.
Giet dit mengsel in de ovenschaal en bak zo’n 30min in de oven tot de ricotta mooi stevig gebakken is.
Haal uit de oven en serveer direct met de compote. Serveer er eventueel nog wat yoghurt bij.

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.