Noedelsalade met gehakt

Noedelsalade met gehakt

Klaar in minder dan 30min, pittig, smaakvol en super yummie … ja dat zijn de receptjes waar ik van hou! Wie kan daar nu niet van houden?
Deze noedelsalade met gehakt is er eentje dat hier regelmatig op het tafel staat en toch had ik die nog niet met jullie gedeeld. Dringend tijd om er jullie mee kennis te laten maken want hier is ie altijd een toppertje. En de restjes, eet ik de volgende dag als lunch, want ook koud is deze salade echt heerlijk.

Noedelsalade met gehakt

Voor de salade zelf heb je echt niet veel ingrediënten nodig, wat noodles, wat verse groentjes en wat blokjes mango voor de zoete toets.
De uitblinker in dit receptje, is het gehakt dat de typische Aziatische smaakmakers krijgt. Oke, het is een kleine waslijst aan ingrediënten alleen voor dat gehakt, maar geloof me het werkt gewoon super goed.

Noedelsalade met gehakt
Noedelsalade met gehakt

Ingrediënten gehakt

  • 500gr gehakt
  • 1/2 rode chili
  • 2 teentje look
  • 1tl verse gember (fijngehakt)
  • 2el sojasaus
  • 2tl sesamolie
  • 4el vissaus
  • 1,5el bruine suiker
  • 1 limoen (+ extra)
  • Olie
  • Zout
  • Optioneel > koriander en basilicum (fijngehakt)

Ingrediënten salade ( 4 personen)

  • 500gr noodles
  • 1 mango
  • 3 wortelen
  • 1 komkommer
  • 5 Lente-uitjes

Bereidingswijze

Kook de noodles zoals vermeld op de verpakking, giet af en laat goed uitlekken. Zet even opzij.
Schil de mango en snij in kleine blokjes.
Schil de wortelen en rasp fijn of haal door een spiraalsnijder.
Snij de komkommer en lente-ui fijn.

Voor het gehakt.
Hak de chilipeper en look heel fijn.
Meng alvast de sojasaus, vissaus, sesamolie, bruine suiker en het sap van een limoen.
Verhit een pan met een scheutje olie.
Bak hierin het gehakt mooi rul.
Voeg de rode peper, look, gember en een handvol van de fijngesneden lente-ui. Roerbak voor zo’n 2min.
Voeg het mengsel van sojasaus-vissaus-sesamolie-suiker-limoensap toe. Roer goed en laat nog eens zo’n 3min mee bakken.
Haal van het vuur, nu kan je optioneel nog de fijngehakte koriander en basilicum toevoegen.

Serveer het gehakt met de noodles, mango, wortelen, komkommer en lente-ui.

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.