Klaar in minder dan 30min, pittig, smaakvol en super yummie … ja dat zijn de receptjes waar ik van hou! Wie kan daar nu niet van houden?
Deze noedelsalade met gehakt is er eentje dat hier regelmatig op het tafel staat en toch had ik die nog niet met jullie gedeeld. Dringend tijd om er jullie mee kennis te laten maken want hier is ie altijd een toppertje. En de restjes, eet ik de volgende dag als lunch, want ook koud is deze salade echt heerlijk.
Voor de salade zelf heb je echt niet veel ingrediënten nodig, wat noodles, wat verse groentjes en wat blokjes mango voor de zoete toets.
De uitblinker in dit receptje, is het gehakt dat de typische Aziatische smaakmakers krijgt. Oke, het is een kleine waslijst aan ingrediënten alleen voor dat gehakt, maar geloof me het werkt gewoon super goed.
Ingrediënten gehakt
- 500gr gehakt
- 1/2 rode chili
- 2 teentje look
- 1tl verse gember (fijngehakt)
- 2el sojasaus
- 2tl sesamolie
- 4el vissaus
- 1,5el bruine suiker
- 1 limoen (+ extra)
- Olie
- Zout
- Optioneel > koriander en basilicum (fijngehakt)
Ingrediënten salade ( 4 personen)
- 500gr noodles
- 1 mango
- 3 wortelen
- 1 komkommer
- 5 Lente-uitjes
Bereidingswijze
Kook de noodles zoals vermeld op de verpakking, giet af en laat goed uitlekken. Zet even opzij.
Schil de mango en snij in kleine blokjes.
Schil de wortelen en rasp fijn of haal door een spiraalsnijder.
Snij de komkommer en lente-ui fijn.
Voor het gehakt.
Hak de chilipeper en look heel fijn.
Meng alvast de sojasaus, vissaus, sesamolie, bruine suiker en het sap van een limoen.
Verhit een pan met een scheutje olie.
Bak hierin het gehakt mooi rul.
Voeg de rode peper, look, gember en een handvol van de fijngesneden lente-ui. Roerbak voor zo’n 2min.
Voeg het mengsel van sojasaus-vissaus-sesamolie-suiker-limoensap toe. Roer goed en laat nog eens zo’n 3min mee bakken.
Haal van het vuur, nu kan je optioneel nog de fijngehakte koriander en basilicum toevoegen.
Serveer het gehakt met de noodles, mango, wortelen, komkommer en lente-ui.
Smakelijk!