Witte chocolademousse met rabarber

Witte chocolademousse met rabarber

Rabarber madness ten huize Elien’s Cuisine! Onze moestuin kent dit jaar niet zo’n groot success maar die rabarberplant is gewoon crazy. Maar mij hoor je niet klagen hoor, niets zo lekker dan rabarber. Ofwel gaat ie direct (in stukjes wel) de diepvries in, ofwel tover ik hem om in rabarbermoes ofwel ga ik er mee aan het bakken ofwel maak ik er deze hemelse witte chocolademousse met rabarber mee 😀 .Tja, je kan niet eeuwig je diepvries blijven volsteken he 🙂

Witte chocolademousse met rabarber

Nee vandaag oogsten we hem en smullen we er direct van :-). Alleja, we gaan hem nog eerst pocheren om hem daarna te serveren bij een luchtige witte chocolademousse en ik maakte er nog een crunchy simple crumble bij. Zoet, zuur, fluffy, crunchy … dit dessertje heeft alles!

Witte chocolademousse met rabarber

Ingrediënten chocolademousse (4 a 5 personen)

 • 150gr witte chocolade
 • 4 eiwitten
 • 1el suiker
 • 200ml room

Ingrediënten gepocheerde rabarber

 • 200ml water
 • 75gr suiker
 • 1 vanillestokje
 • 4 takken rabarber (+/- 375gr)
 • 2 zakjes rozenbottelthee

Ingrediënten crumble

 • 75gr havermout
 • 30gr patisseriebloem
 • 2el suiker
 • 50gr gesmolten boter/margarine

Bereidingswijze

Begin met het maken van de chocolademousse.
Smelt de chocolade au bain-marie, eenmaal gesmolten, haal van het vuur en laat wat afkoelen.
Klop de eiwitten stijf op, voeg tijdens het kloppen de suiker toe.
Klop in een tweede kom de room stijf op.
Voeg de gesmolten chocolade toe bij de opgeklopte room en meng even.
Voeg dan de opgeklopte eiwitten toe en spatel deze voorzichtig onder het room-chocolade mengsel. Meng niet te lang anders zal je alle lucht eruit halen.
Verdeel de chocolademousse over potjes en laat minstens 2h opstijven (of langer) in de koelkast.

Voor de gepocheerde rabarber.
Snij de takken rabarber in stukjes van zo’n 5cm.
Doe het water, suiker, de zaadjes van een vanillestok en de theezakjes in een kookpotje en breng aan de kook. Roer even zodat de suiker kan smelten. Voeg de rabarber toe en laat zo’n 7 a 8min zachtjes sudderen. Zet het vuur dan uit en laat een uurtje staan. De rabarber zal zo lekker zacht worden en de rozenbottelthee zal z’n smaak en kleur kunnen afgeven. Je kan de gepocheerde rabarber lauw of koud serveren bij de chocolademousse

Voor de crumble.
Beleg een bakplaat met bakpapier.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng de havermout met de bloem en suiker. Giet hierover de gesmolten boter/margarine en meng goed tot je kruimels krijgt. Stort dit mengsel op de bakplaat en bak mooi goudbruin in de oven voor zo’n 20min.
Hussel tijdens het bakken af en toe door de crumble.
Haal uit de oven en laat afkoelen.

Serveer de witte chocolademousse met de gepocheerde rabarber en crumble

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.