“It’s the most wonderful time of the year”! Ja zeker en vast, deze periode van het jaar, ik kan er zo van genieten. Gezelligheid in de winkelstraten en winkels, overal jingle bells en natuurlijk ook binnen met de “fonkelende” kerstboom. Wat ook zeker niet mag ontbreken, de geur van heerlijke baksels in huis. Ik kan het hele jaar door genieten van bakken maar nu nog eens zo hard. Met de kerstverlichting op de achtergrond, buiten ijzig koud en binnen gezellig aan het bakken gaanL I love it en daarom deel ik die gezelligheid maar al te graag met jullie met deze bakrecepten voor Kerst.
Inspiratie genoeg om elke dag van de kerstvakantie aan het bakken te gaan. Bakrecepten met een feestelijke toets en ook met de smaak en geuren van Kerstmis zoals de gingerbread cupcakes of de stapelcake met roomkaas. Tover showstoppers (die toch super eenvoudig om te maken zijn) op tafel met de Matcha madeleines kerstboom of de kerstkoekjes krans. Liever een klassieke cake met een originele toets dan ga je voor de citruscake met mascarpone of de ricottacake met veenbessen. En een aanrader om samen met de kids te maken, ga dan resoluut voor de rendier pindakaaskoekjes.
Nog een originele suggestie voor alle zoetebekjes onder ons! Tijdens de feestdagen wordt er vaak een kaas- of hapjesplank op tafel getoverd. Waarom dat hartige plankje eens verruilen voor een zoete versie, dat klinkt toch als muziek in de oren! Een hele plank belegd met zoetigheden, dat is nog eens origineel uitpakken met de feestdagen. Ik koos voor een combinatie van gingerbread cupcakes, rendier pindakaaskoekjes, biscotti, Matcha madeleines, chocoladetruffels en wat marshmallows.
Nog meer lekkers?
Zin in nog meer lekkers voor tijdens de feestdagen? Check dan zeker ook deze heerlijke feestelijke recepten.