Duo van zalmtartaar

Christmas is coming en deze eenvoudige duo van zalmtartaar is het ideale voorgerecht voor op je kerstmenu. Een receptje dat je makkelijk op voorhand kan maken. De tartaar bevat gerookte zalm en gepocheerde zalm op smaak gebracht met zure room en mayonaise.
Naar recept gaan

Nu zijn we echt in rechte lijn naar Kerstmis. Misschien staat je kerstmenu al op wekenlang op punt, heb je al volop geoefend. Of misschien ben je momenteel volop in paniek omdat je menu nog niet op punt staat. Keep calm, relax en ontdek dit eenvoudig en snel te maken receptje voor duo van zalmtartaar. De tartaar bestaat uit een mix van gepocheerde zalm en gerookte zalm die verder op smaak wordt gebracht met zure room, mayonaise, stukjes komkommer en augurkjes.

Deze duo van zalmtartaar kan je ook weer makkelijk op voorhand voorbereiden, iets wat toch wel essentieel is bij het opstellen van een feestmenu. Je kan trouwens deze tartaar ook perfect serveren als hapje bijvoorbeeld als een lepelhapje of op een krokante crostini. Dat krokante toastje serveerde ik ook bij dit voorgerechtje.

Christmas is coming en deze eenvoudige duo van zalmtartaar is het ideale voorgerecht voor op je kerstmenu. Een receptje dat je makkelijk op voorhand kan maken. De tartaar bevat gerookte zalm en gepocheerde zalm op smaak gebracht met zure room en mayonaise.

Hoe maken we deze duo van zalmtartaar?

Begin met het pocheren van de zalm. Bij het pocheren is het belangrijk dat wanneer de zalm in het water wordt gelegd dat het water niet meer kookt. Gaar de zalm voor zo’n 8 a 10min in het water, laat vervolgens uitlekken en volledig afkoelen.

Ondertussen kan je de crostini maken, hiervoor snij je een stokbrood in flinterdunne sneetjes. Wijf deze in met wat olijfolie en strooi er blaadjes tijm, peper en zout over. Bak deze mooi goudbruin in de oven voor zo’n 10 a 12min. Laat dan volledig afkoelen.

Vervolgens kan je overige ingrediënten van de zalmtartaar gaan versnijden namelijk de gerookte zalm, sjalot, komkommer, augurkjes en dille. Meng alle ingrediënten inclusief de afgekoelde gepocheerde zalm, deze dien je na het afkoelen ook in stukjes te snijden of te plukken. De tartaar maken we extra smeuïg door wat zure room en mayonaise toe te voegen.
Serveer direct met de crostini of check bij de tips hoe je deze makkelijk kan meal preppen. Maak de zalmtartaar nog extra feestelijk door er wat rivierkreeftjes bij te serveren.

Christmas is coming en deze eenvoudige duo van zalmtartaar is het ideale voorgerecht voor op je kerstmenu. Een receptje dat je makkelijk op voorhand kan maken. De tartaar bevat gerookte zalm en gepocheerde zalm op smaak gebracht met zure room en mayonaise.

Tips & vragen voor het maken van deze duo van zalmtartaar

  • Kan ik dit receptje ook combineren met andere vis? Ja zeker, je kan ofwel de gepocheerde zalm ofwel de gerookte zalm vervangen door gerookte makreel, forel, rivierkreeftjes of grijze garnalen.
  • Is dit receptje makkelijk te meal preppen? Dat is het zeker! De zalm dien je op voorhand al te pocheren aangezien deze volledig afgekoeld dien te zijn. Vervolgens kan je alle ingrediënten fijnsnijden. Ook de crostini kan je makkelijk uren van tevoren al maken. Vlak voor je gezelschap aankomt, kan je alles mengen en koel bewaren. Dan hoef je enkel nog maar te dresseren.
Christmas is coming en deze eenvoudige duo van zalmtartaar is het ideale voorgerecht voor op je kerstmenu. Een receptje dat je makkelijk op voorhand kan maken. De tartaar bevat gerookte zalm en gepocheerde zalm op smaak gebracht met zure room en mayonaise.

Duo van zalmtartaar

Christmas is coming en deze eenvoudige duo van zalmtartaar is het ideale voorgerecht voor op je kerstmenu. Een receptje dat je makkelijk op voorhand kan maken. De tartaar bevat gerookte zalm en gepocheerde zalm op smaak gebracht met zure room en mayonaise.
Gang voorgerecht
Porties 4

Equipment

  • Optioneel : dresseerring

Ingrediënten
  

Zalmtartaar

  • 400 gr verse zalmfilets
  • 1 citroen
  • 400 gr gerookte zalm
  • 1 sjalot
  • 1/3 komkommer
  • 2 tl dille (fijngehakt)
  • 1 el zure augurkjes (fijngehakt)
  • 1 a 2 el zure room
  • 1 a 2 el mayonaise
  • Peper en zout

Crostini

  • 1/3 stokbrood (of gewone sneetjes brood)
  • takjes tijm
  • peper en zout
  • olijfolie

Instructies
 

Zalmtartaar

  • Verhit een kookpot met water, genoeg water zodat de zalmfilet net kan onderstaan. Breng op smaak met snuifje zout en wat citroensap.
    Als het water kookt, zet je het vuur zacht en leg je voorzichtig de zalmfilet in het water. Laat zo'n 8 a 10min pocheren (afhankelijk van de dikte & grootte), zorg dat het water niet meer kookt. Haal vervolgens de vis uit het water, laat uitlekken en volledig afkoelen.
    Eenmaal volledig afgekoeld, pluk of snij de zalm in kleinere stukjes.
  • Maak ondertussen de crostini.
    Verwarm de oven voor op 180 graden en beleg een bakplaat met bakpapier.
    Snij het stokbrood in flinterdunne sneetjes en leg deze op het bakpapier.
    Wrijf de sneetjes in met wat olijfolie en strooi er wat blaadjes tijm, peper en zout over.
    Bak de sneetjes in de oven tot deze mooi goudbruin zijn (ongeveer 10 a 12min).
    Laat vervolgens volledig afkoelen.
  • Snij ondertussen de gerookte zalm in kleine stukjes.
    Pel de sjalot en hak fijn.
    Verwijder de zaadjes van de komkommer en hak in fijne blokjes.
    Meng de stukjes gepocheerde zalm voorzichtig met de gerookte zalm, sjalot, komkommer, dille, augurkjes. Meng dit kort.
    Voeg vervolgens 1el zure room en 1el mayonaise toe. Meng kort. Wil je de tartaar is smeuiger dan kan je nog wat extra zure room en mayonaise toevoegen. Breng verder op smaak met wat peper en zout.
    Serveer de zalmtartaar met nog extra plakjes citroen en de crostini.
    Smakelijk
Trefwoord feestdagen, feestmenu, gerookte zalm, kerstmenu, kerstmis, lekker en eenvoudig, mayonaise, meal preppen, zalm, zure room

Nog meer inspiratie nodig voor je feestmenu? Check dan zeker ook even deze receptjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.