Nog 4 dagen tot Kerst en 10 tot Nieuwjaar en wie nog volop bezig is met zijn feestmenu samen te stellen, die help ik met veel plezier nog wat inspiratie opdoen.
Daarom deel ik met jullie vandaag “6x hoofdgerechten voor kerst” die net dat tikkeltje anders zijn dan een typische kerstkalkoen of een fancy stukje kreeft. Zes receptjes die je makkelijk op voorhand kan (sommige zelfs moet) maken en uitblinken in smaak.
Stoofpotje van varkensspiering en veenbessen
Een stoofpotje klinkt misschien niet het meest “fancy” gerechtje voor de feestdagen maar is wel een smaakbommetje van formaat en eentje dat je al 1 dag op voorhand dient (zeg maar moet) maken.
Ontdek het recept hier.
Schelvis met hazelnootkorstje en aardpeerpuree
Een heerlijk stukje vis met daarop een lekker korstje van hazelnoten en boter en dan een zijdezachte aardse aardpeerpuree … dat is genieten!
Ontdek het recept hier
Varkenswangetjes met wortel en crunchy sjalot
Een onweerstaanbaar lekker receptje, misschien niet het meest “sexy” feestreceptje maar wel heel sexy voor je smaakpapillen
Ontdek het recept hier
Kip met geroosterde aardpeer, venkel en raapjes en stroopsausje
Smaakvol, makkelijk en gewoon om duimen en vingers af te likken. Een lekker sappig stukje kip gecombineerd met geroosterde wintergroenten en sausje op basis van Luikse stroop.
Ontdek het recept hier
Kabeljauw met bloemkool en mango
Kabeljauw met bloemkool dat is een normale dagelijkse combi als je het mij vraagt. Kabeljauw met bloemkool en mango dat klinkt al wat “avontuurlijker” maar wel een combi dat werkt!
Ontdek het recept hier
Marrokaanse kip met geroosterde bieten en couscous
Wie die typische kerstkalkoen of kip beu is en eens wil uitpakken met een iets modernere/exotischere versie dan is dit een perfect receptje!
Ontdek het recept hier