6x hoofdgerechten voor kerst

Kabeljauw met bloemkool en mango

Nog 4 dagen tot Kerst en 10 tot Nieuwjaar en wie nog volop bezig is met zijn feestmenu samen te stellen, die help ik met veel plezier nog wat inspiratie opdoen.
Daarom deel ik met jullie vandaag “6x hoofdgerechten voor kerst” die net dat tikkeltje anders zijn dan een typische kerstkalkoen of een fancy stukje kreeft. Zes receptjes die je makkelijk op voorhand kan (sommige zelfs moet) maken en uitblinken in smaak.

Stoofpotje van varkensspiering en veenbessen

Een stoofpotje klinkt misschien niet het meest “fancy” gerechtje voor de feestdagen maar is wel een smaakbommetje van formaat en eentje dat je al 1 dag op voorhand dient (zeg maar moet) maken.
Ontdek het recept hier.

Stoofpotje van varkensspiering en veenbessen

Schelvis met hazelnootkorstje en aardpeerpuree

Een heerlijk stukje vis met daarop een lekker korstje van hazelnoten en boter en dan een zijdezachte aardse aardpeerpuree … dat is genieten!
Ontdek het recept hier

Schelvis met hazelnootkorstje en aardpeerpuree

Varkenswangetjes met wortel en crunchy sjalot

Een onweerstaanbaar lekker receptje, misschien niet het meest “sexy” feestreceptje maar wel heel sexy voor je smaakpapillen
Ontdek het recept hier

Varkenswangetjes met wortelpuree en crunchy sjalot

Kip met geroosterde aardpeer, venkel en raapjes en stroopsausje

Smaakvol, makkelijk en gewoon om duimen en vingers af te likken. Een lekker sappig stukje kip gecombineerd met geroosterde wintergroenten en sausje op basis van Luikse stroop.
Ontdek het recept hier

Kest kip geroosterde groenten stroopsaus-1

Kabeljauw met bloemkool en mango

Kabeljauw met bloemkool dat is een normale dagelijkse combi als je het mij vraagt. Kabeljauw met bloemkool en mango dat klinkt al wat “avontuurlijker” maar wel een combi dat werkt!
Ontdek het recept hier

Kabeljauw met bloemkool en mango

Marrokaanse kip met geroosterde bieten en couscous

Wie die typische kerstkalkoen of kip beu is en eens wil uitpakken met een iets modernere/exotischere versie dan is dit een perfect receptje!
Ontdek het recept hier

Marrokaanse kip met geroosterde bieten en couscous

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.