De maand november zit er bijna op en dan komt eindelijk mijn favoriete maand. Moet ik jullie nog vertellen waarom? Omwille van de feestdagen natuurlijk, de leukste en gezelligste tijd van het jaar. Naar mijn mening kan je niet vroeg genoeg beginnen brainstormen aan je feestmenu. Dus daarom lanceer ik alvast een lekker, simpel, origineel receptje ideaal als voorgerecht voor de komende feestdagen namelijk deze Aziatische steak tartaar.
Oh yes, die lekker klassieker die iedereen wel kent. Deze versie krijgt echter een pittig Oosters tintje en wordt geserveerd in een halve avocado. Lekker, simpel, smaakvol en origineel … dat wil je toch met de feestdagen!
Ingrediënten ( 4 personen)
- 500gr ossenhaas
- 4el sojasaus
- 1/4tl sesamolie
- 1el mirin of sake (= optioneel)
- sap van 1/2 limoen
- 1el fijngehakte koriander (of peterselie)
- 1/2tl fijngeraspte gember
- 1/2 teentje look
- 1/2 rode chilipeper
- 1,5el sesamzaadjes
- 4 eigelen
- 2 avocado’s
Bereidingswijze
Begin met het maken van de vinaigrette.
Pel de look en hak heel fijn.
Rooster de sesamzaadjes heel kort in een pan. Laat even afkoelen.
Verwijder de zaadjes van de chilipeper en hak heel fijn.
Meng de sojasaus, sesamolie, mirin/sake, limonsap, fijngehakte koriander, gember, fijngehakte look, fijngehakte chili en sesamzaadjes.
Hak de ossenhaas heel fijn en meng hieronder de vinaigrette.
Halveer de avocado’s, verwijder de pit en verwijder voorzichtig de schil.
Vul de avocado’s op met de tartaart en serveer direct.
Tip > Je kan de vinaigrette al zo’n 2h op voorhand maken en koel bewaren. Vlak voordat je gaat mengen, roer nog eens goed door de vinaigrette.
Ook het vlees kan je al een paar uur op voorhand fijnhakken.
Het vlees mengen onder de vinaigrette doe je best vlak voor het serveren.
Smakelijk!