Blondies met speculaas

Blondies met speculaas

Nog een paar dagen en onze kasten zullen weer uitpuilen met al dat lekkers van Sinterklaas. Marsepein, chocolade, speculaas … waarom moeten deze toch zo lekker zijn! En ik doe er nog een schepje bovenop want met al dat lekkers kan je ook iets heel lekker bakken zoals deze blondies met speculaas.
Blondies? Wat is me dat voor iets??

Blondies met speculaas

Brownies, dat kennen we allemaal … een heerlijk, rijkelijk, smeuige chocoladecake. Blondies is het zusje van de brownies gemaakt met witte chocolade. Kortom ook weer veel te lekker.
En net zoals bij de klassieke brownies, kan je bij blondies ook weer wat lekkers gaan toevoegen. In dit geval stukjes speculaas, ideaal om al die heerlijkheden van Sinterklaas weg te werken. De stukjes speculaas zullen zorgen voor een zalige crunchiness en naast stukjes speculaas gaat er ook nog speculaaspasta in.

Blondies met speculaas
Blondies met speculaas

Ingrediënten

  • 225gr margarine/boter (op kamertemperatuur)
  • 110gr suiker
  • 110gr bruine suiker/cassonade
  • 3el speculaaspasta + extra
  • 2tl vanille essence
  • 2 eieren
  • 260gr patisseriebloem
  • 150gr witte chocolade
  • 100gr speculaas
  • extra : brownie (vierkante) bakvorm – Ik gebruikte siliconen bakvorm voor kleine individueel brownies

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 170 graden.
Beleg de bakvorm met bakpapier

Breek alvast de speculaas in kleinere stukjes.
Hak de witte chocolade grof

Doe de margarine en beide suikers in een mengkom. Mix mooi romig voor zo’n 3min. Voeg één voor één de eieren toe en meng steeds goed.
VOeg de speculaaspasta en vanille toe en meng nog even kort.
Voeg de bloem toe en meng tot een mooi glad deeg.
Spatel hieronder de stukjes speculaas (bewaar een beetje om af te werken) en witte chocolade.
Giet het deeg in de bakvorm en strooi hierover de resterende stukjes speculaas.
Bak de blondies voor zo’n 25 a 30min.
Het is normaal dat de blondies in het midden nog wat smeuig zijn na het bakken (is eigenlijk een must anders zullen ze te droog zijn). Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.

Je kan nu eventueel nog afwerken met wat speculaaspasta.
Doe ongeveer 2 el speculaaspasta in een kommetje en zet voor zo’n 1 a 2min in de microgolfoven tot deze mooi lopend is.
Strooi hiervan wat over de brownies.

Smakelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.