Nog een paar dagen en onze kasten zullen weer uitpuilen met al dat lekkers van Sinterklaas. Marsepein, chocolade, speculaas … waarom moeten deze toch zo lekker zijn! En ik doe er nog een schepje bovenop want met al dat lekkers kan je ook iets heel lekker bakken zoals deze blondies met speculaas.
Blondies? Wat is me dat voor iets??

Brownies, dat kennen we allemaal … een heerlijk, rijkelijk, smeuige chocoladecake. Blondies is het zusje van de brownies gemaakt met witte chocolade. Kortom ook weer veel te lekker.
En net zoals bij de klassieke brownies, kan je bij blondies ook weer wat lekkers gaan toevoegen. In dit geval stukjes speculaas, ideaal om al die heerlijkheden van Sinterklaas weg te werken. De stukjes speculaas zullen zorgen voor een zalige crunchiness en naast stukjes speculaas gaat er ook nog speculaaspasta in.


Ingrediënten
- 225gr margarine/boter (op kamertemperatuur)
- 110gr suiker
- 110gr bruine suiker/cassonade
- 3el speculaaspasta + extra
- 2tl vanille essence
- 2 eieren
- 260gr patisseriebloem
- 150gr witte chocolade
- 100gr speculaas
- extra : brownie (vierkante) bakvorm – Ik gebruikte siliconen bakvorm voor kleine individueel brownies
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Beleg de bakvorm met bakpapier
Breek alvast de speculaas in kleinere stukjes.
Hak de witte chocolade grof
Doe de margarine en beide suikers in een mengkom. Mix mooi romig voor zo’n 3min. Voeg één voor één de eieren toe en meng steeds goed.
VOeg de speculaaspasta en vanille toe en meng nog even kort.
Voeg de bloem toe en meng tot een mooi glad deeg.
Spatel hieronder de stukjes speculaas (bewaar een beetje om af te werken) en witte chocolade.
Giet het deeg in de bakvorm en strooi hierover de resterende stukjes speculaas.
Bak de blondies voor zo’n 25 a 30min.
Het is normaal dat de blondies in het midden nog wat smeuig zijn na het bakken (is eigenlijk een must anders zullen ze te droog zijn). Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.
Je kan nu eventueel nog afwerken met wat speculaaspasta.
Doe ongeveer 2 el speculaaspasta in een kommetje en zet voor zo’n 1 a 2min in de microgolfoven tot deze mooi lopend is.
Strooi hiervan wat over de brownies.
Smakelijk