Ravioli ovenschotel

Deze ravioli ovenschotel is een echt winters comfort food gerecht dat je makkelijk op voorhand kan maken. Pasta, tomatensaus, groentjes en kaas wat heb je nu nog meer nodig. Een ideaal doordeweeks recept dat je eenvoudig vegetarisch kan maken.
Naar recept gaan

Deze ravioli ovenschotel is puur comfort food, echte winterse kost waar je weinig werk aan hebt en perfect op voorhand te maken. Dat zijn toch allemaal elementen waar we van houden en dan vergeet ik nog te vertellen hoe lekker deze is 😃. Pasta, kaas, tomatensaus … wat heb je nog meer nodig voor een topmaaltje. Je kan trouwens deze ovenschotel ook makkelijk vegetarisch maken.

Ik ga jullie alvast geruststellen, we gaan de ravioli echt niet zelf maken. Heb je veel tijd dan kan je dit doen maar ravioli vraagt echt wel wat werk en is niet echt een werkje om tijdens de werkweek te doen. In de supermarkten kan je tegenwoordig lekkere verse ravioli’s vinden. Zelf ben ik fan van deze verse ravioli’s van bij AH (no spon).

Deze ravioli ovenschotel is een echt winters comfort food gerecht dat je makkelijk op voorhand kan maken. Pasta, tomatensaus, groentjes en kaas wat heb je nu nog meer nodig. Een ideaal doordeweeks recept dat je eenvoudig vegetarisch kan maken.

Hoe maken we deze ravioli ovenschotel?

Je begint met het maken van de saus, hiervoor begin je met de groenten fijn te snijden namelijk de ui, look en champignons. Je stooft eerst de ui en champignons aan, vervolgens voeg je hier de look aan toe en laat je kort mee bakken. Voeg dan de spinazie toe en laat slinken. Verder gaan hier nog tomatenblokjes, passata en kruiden bij.

Terwijl de saus zachtjes staat te sudderen, kan je de ravioli’s beetgaar koken. Eenmaal gaar voeg je deze toe aan de tomatensaus. Schep alles in een ovenschaal, werk af met plakjes mozzarella en eventueel nog gehalveerde kerstomaten. Nog even kort bakken in de oven en je kan aanvallen 😀

Tips en vragen voor het maken van deze ravioli ovenschotel

  • Kan ik dit recept makkelijk meal preppen? Ja zeker, je kan deze ovenschotel makkelijk één of twee dagen op voorhand al maken. De mozzarella zou ik wel pas toevoegen als de ovenschotel in de oven gaat. Zet de oven op zo’n 180 graden en laat zo’n 30min bakken.
  • Is er een alternatief voor de ravioli? Je kan ook klassieke pasta gebruiken zoals penne, farfalle, rigatoni. Je kan de ovenschotel dan met extra kaas afwerken bijvoorbeeld
  • Hoe maak je deze vegetarisch? Heel simpel door een ravioli op basis van alleen maar kaas te gebruiken. De tomatensaus op zich is al 100% veggie
Deze ravioli ovenschotel is een echt winters comfort food gerecht dat je makkelijk op voorhand kan maken. Pasta, tomatensaus, groentjes en kaas wat heb je nu nog meer nodig. Een ideaal doordeweeks recept dat je eenvoudig vegetarisch kan maken.
Deze ravioli ovenschotel is een echt winters comfort food gerecht dat je makkelijk op voorhand kan maken. Pasta, tomatensaus, groentjes en kaas wat heb je nu nog meer nodig. Een ideaal doordeweeks recept dat je eenvoudig vegetarisch kan maken.

Ravioli ovenschotel

Deze ravioli ovenschotel is een echt winters comfort food gerecht dat je makkelijk op voorhand kan maken. Pasta, tomatensaus, groentjes en kaas wat heb je nu nog meer nodig. Een ideaal doordeweeks recept dat je eenvoudig vegetarisch kan maken.
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 250 gr champignons
  • 200 gr spinazie
  • 400 gr tomatenblokjes (blik)
  • 300 gr passata
  • 1 tl oregano (gedroogd)
  • 1 tl basilicum (gedroogd)
  • 1 kl suiker
  • 500 gr ravioli (smaak naar keuze)
  • 200 gr mozzarella
  • handvol kerstomaten (optioneel)
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Instructies
 

  • Pel de ui en hak fijn
    Pel de teentjes look en hak fijn.
    Maak de champignons proper en hak in fijne plakjes.
    Snij de mozzarella in plakjes.
  • Verhit een stoofpot met een goede scheut olijfolie en voeg de ui en champignons toe.
    Bak deze voor zo'n 8min zodat de ui mooi glazig wordt en de champignons zacht gebakken worden. Roer regelmatig zodat de groenten niet te bruin worden of aanbakken.
    Voeg de look toe, meng even en laat 1min mee bakken.
    Doe de spinazie bij in de stoofpot en laat slinken. Roer af en toe.
    Eenmaal de spinazie geslonken is, voeg de tomatenblokjes, passata, oregano, basilicum, suiker, peper en zout toe. Roer goed en laat zo'n 10min zachtje sudderen.
    Ondertussen kan je de ravioli beetgaar koken in licht gezouten water, voeg de gare ravioli's toe aan de tomatensaus. Je kan eventueel ook wat van het kookvocht van de pasta toevoegen als je de tomatensaus iets lopender wenst.
    Verwarm de oven voor op 190 graden.
    Schep alles in een ovenschaal, werk af met plakjes mozzarella en eventueel gehalveerde kerstomaten.
    Bak in de oven voor zo'n 15 a 20min tot de kaas mooi gesmolten is en lichtjes begint te kleuren.
    Serveer direct
    Smakelijk

Nog meer ovenschotel inspiratie nodig? Check dan zeker ook even deze receptjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.