Ovenschotel met chorizo, spek en aardappelen

Ovenschotel met chorizo, spek en aardappelen

Stevige comfort food!
Stevige comfort food die zich perfect leent om te meal preppen!
Stevige comfort bomvol smaak!
Ja, deze ovenschotel met chorizo, spek en aardappelen is echt een must make op veel te koude winterse/herfstige dagen. Onder het laagje krokante aardappeltjes vind je een walhalla van groentjes, spek, chorizo, kruiden en tomatensaus. Geloof mij dit wordt een hit de komende weken en maanden.

Ovenschotel met chorizo, spek en aardappelen

Ovenschotels en herfst/winter gaan wat mij betreft hand in hand. Ik kan er echt van genieten om op zondagnamiddag gezellig aan het kokerellen te gaan om dit soort comfy gerechtjes te maken. Met een gezellig koffietje in de hand, in het hele huis hangt een zalig aroma van kruiden en groentjes. En super om te weten dat je tijdens de drukke werkweek enkel alles maar in de oven dient te schuiven en dan met de voetjes onder tafel schuiven.

Ovenschotel met chorizo, spek en aardappelen
Ovenschotel met chorizo, spek en aardappelen

Ingrediënten

  • 150gr gezouten spek (in blokjes)
  • 200gr chorizo
  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 1 prei
  • 250gr champignons
  • 400gr tomatenblokjes
  • 300ml passata
  • 1el oregano (gedroogd)
  • 1kl basilicum (gedroogd)
  • 1kl suiker
  • +/- 300gr krieltjes
  • Handvol geraspte kaas
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze

Snij de chorizo in kleine blokjes.
Pel de ui en hak fijn.
Pel de teentjes look en hak fijn
Was de prei en hak fijn.
Maak de champignons proper en snij in plakjes.

Verhit een stoofpot en bak hierin eerst de blokjes spek voor zo’n 2min.
Voeg de blokjes chorizo toe en laat zo’n 2min mee bakken.
Voeg de ui toe en laat zo’n 5min zachtjes stoven. Roer regelmatig.
Voeg de look, prei en champignons toe. Laat zo’n 5min mee bakken. Roer regelmatig.
Voeg de tomatenblokjes, passata, oregano, basilicum, suiker, peper en zout toe. Laat zo’n 20min zachtjes sudderen.

Snij ondertussen de krieltjes in plakjes.

Verhit de oven voor op 180 graden.

Schep hierin het chorizo-groenten mengsel en leg hierop de plakjes krieltjes (deze mogen overlappen). Strooi hierover wat geraspte kaas.

Bak voor zo’n 25 a 30min tot de krieltjes mooi gaar en krokant gebakken zijn.

Serveer direct

Meal prep tip > het chorizo-groenten-tomaten mengsel kan je makkelijk al 1 a 2 dagen op voorhand maken. Dan hoef je enkel nog op de plakjes aardappel te snijden en af te bakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.