Ontbijten met cake … dat moet kunnen vind ik š
Wie begint er zijn dag nu niet graag met een “goei plakske ” cake met daarbij nog een tas “straffe” koffie en de dag kan beginnen. Goed beginnen!
Goed, smaakvol en voedzaam begin van de dag met deze ontbijtcake met mango. Natuurlijk kan je deze ook eten als tienuurtje of vieruurtje of after workout snack of gewoon op ieder moment van de dag als je wat nood hebt aan wat energie.
Deze ontbijtcake bevat niet de klassieke boter-ei-suiker-bloem mix … wel wat powerfood waaronder havermout, dadels en yoghurt! Een heerlijk smeuige cake die je weer als basis kan gaan gebruiken en daarmee zelf gaan spelen en experimenteren. De mango kan je gaan vervangen door appel, peer, zomerfruit. Als yoghurt gebruikte ik kokosyoghurt maar je kan ook perfect griekse yoghurt gebruiken of amandelyoghurt.
Ingrediƫnten
- 100gr havermout
- 50gr amandelmeel
- 6 medjoul dadels
- 1el maple syrup (of agavesiroop of honing)
- 2tl bakpoeder
- 300gr yoghurt (*)
- 2 eieren
- 1tl zeste van citroen
- 1tl vanille essence
- 1 mango
(*) ik gebruikte kokosyoghurt. Je kan ook griekse yoghurt gebruiken of amandelyoghurt
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Beleg de bodem van een cakevorm met bakpapier en vet de zijkanten goed in.
Ontpit de dadels en snij in kleinere stukjes.
Schil de mango.
Snij 1/3 van de mango in dunne schijfjes (deze komen bovenop de cake).
De rest van de mango snij je in kleine blokjes ( voor in de cake).
Doe de havermout, amandelmeel, dadels, maple syrup, bakpoeder, yoghurt, eieren, zeste van citroen en vanille essence in een blender en mix tot een glad deeg. Voeg de blokjes mango toe en spatel deze onder het deeg.
Giet het deeg in de bakvorm.
Werk af met de schijfjes mango.
Bak de cake zo’n 30 a 40min in de oven tot deze mooi gaar is binnenin.
Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.
Bewaar luchtdicht.
Smakelijk