Deze ovenschotel met kip, aardappelen en harissa heeft het gewoon helemaal naar mijn mening! Snel klaar, alles wordt bereid in 1 ovenschotel, weinig werk, weinig afwas, bomvol smaak, heeft de nodige pit en kruidigheid en natuurlijk waanzinnig lekker. Een eenpansgerecht dat meteen patatjes, vlees en groentjes bevat. Kortom het perfecte doordeweekse gerechtje!
Een ovenschotel met kip, krieltjes en prei … klinkt misschien klassiek en wat saai. Maar geloof mij, in deze ovenschotel zit heel wat pit en dat dankzij 1 smaakmaker namelijk harissa.
Klinkt dit nog onbekend in de oren, wel harissa is een pittige chilipasta afkomstig uit Noord-Afrika. Een pasta die standaard uit (gedroogde) rode pepers, look en komijn. Vaak worden hier nog extra specerijen aan toegevoegd. Wees gerust, in de meeste supermarkten kan je deze smaakmakker gemakkelijk terugvinden.
Ingrediënten (4 personen)
- 8 kipdrumsticks
- 700gr krieltjes
- 2el harissa
- 1el citroensap
- 1/2tl komijnpoeder
- 2 preien
- 1/2tl zeste van citroen
- 85gr yoghurt
- 1 (klein) teentje look
- 1el fijngehakte peterselie
- 1el fijngehakte bieslook
- Olijfolie
- Peper en zout
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Meng de harissa, 3el olijfolie, 1el citroensap en komijnpoeder.
Halveer de krieltjes en doe in een ovenschaal samen met de kipdrumsticks. Kruid met peper en zout. Meng alvast even. Voeg de harissa marinade toe, meng goed. Rooster alvast vor 20min in de oven.
Was de preien en snij in dunne stukjes.
Meng de stukjes prei met zeste van citroen, snuifje zout en 1,5el olijfolie.
Haal na 20min roosteren de ovenschaal uit de oven.
Voeg de prei toe hussel even goed en rooster voor nog eens 15min.
Ondertussen kan je de yoghurt mengen met een fijngehakt teentje look, peterselie, bieslook, peper en zout.
Als de kip en groentjes mooi gaar zijn, haal uit de oven en serveer direct met de yoghurtsaus.
Smakelijk!