Bananenbrood met kiwi

Bananenbrood met kiwi

Never not baking bananenbrood!
Te rijpe bananen, ik denk dat iedereen deze wel vaak heeft liggen in de fruitschaal. Als je ze ziet liggen, half bruin of met spikkeltjes … heel aantrekkelijk zien ze er dan echt niet uit. Maar dan zijn ze op hun best om ze in de diepvries te steken voor een smoothie of zijn ze ideaal om er mee aan het bakken te gaan en bijvoorbeeld dit bananenbrood met kiwi te maken.

Bananenbrood met kiwi

Een bananenbrood waar je amper moeite of tijd in hoeft te steken. We doen gewoon alle ingredienten in onze blender, mixen tot een glad deeg en hup bakken maar. Ja, die blender … ik ben nog maar sinds een paar maanden in het bezit van een blender (de nieuwste KitchenAid K400) en begrijp niet hoe ik zonder heb kunnen leven de afgelopen jaren 😀
Tegenwoordig bij het maken van pannenkoeken, wafels, bananenbrood en nog veel meer lekkers gooi ik gewoon alle ingrediënten in de blender. Gewoon mixen en hup bakken maar. Spaart heel wat tijd en moeite en altijd! Dus wie twijfelt om er eentje aan te schaffen, ik zou zeggen DOEN!

Bananenbrood met kiwi

Ingrediënten

  • 2 bananen
  • 4 kiwi’s
  • 190gr boekweitmeel
  • 100gr amandelmeel
  • 2el lijnzaad
  • 2tl bakpoeder
  • 70ml maple syrup (of agavesiroop of honing)
  • 70ml kokosolie (gesmolten)
  • 2 eieren
  • 60ml melk (naar keuze gewone melk, amandelmelk, kokosmelk)
  • 50gr amandelen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Beleg een cakevorm met bakpapier en vet de zijkanten goed in.

Begin met het schillen van de kiwi’s.
Doe 2 kiwi’s en de 2 bananen in een blender en mix alvast tot een papje.
Voeg het boekweitmeel, amandelmeel, lijnzaad, bakpoeder, maple syrup, kokosolie, eieren en melk toe. Mix tot een glad deeg.

Hak de amandelen grof en spatel deze onder het deeg.

Giet het deeg in de bakvorm.
Snij de resterende kiwi’s in plakjes en leg deze bovenop het deeg.

Bak het bananenbrood zo’n 50 a 60min in de oven tot deze mooi gebakken is binnenin. Check dit met een satéprikker.

Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.

Bewaar luchtdicht

Smakelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.