Never not baking bananenbrood!
Te rijpe bananen, ik denk dat iedereen deze wel vaak heeft liggen in de fruitschaal. Als je ze ziet liggen, half bruin of met spikkeltjes … heel aantrekkelijk zien ze er dan echt niet uit. Maar dan zijn ze op hun best om ze in de diepvries te steken voor een smoothie of zijn ze ideaal om er mee aan het bakken te gaan en bijvoorbeeld dit bananenbrood met kiwi te maken.

Een bananenbrood waar je amper moeite of tijd in hoeft te steken. We doen gewoon alle ingredienten in onze blender, mixen tot een glad deeg en hup bakken maar. Ja, die blender … ik ben nog maar sinds een paar maanden in het bezit van een blender (de nieuwste KitchenAid K400) en begrijp niet hoe ik zonder heb kunnen leven de afgelopen jaren 😀
Tegenwoordig bij het maken van pannenkoeken, wafels, bananenbrood en nog veel meer lekkers gooi ik gewoon alle ingrediënten in de blender. Gewoon mixen en hup bakken maar. Spaart heel wat tijd en moeite en altijd! Dus wie twijfelt om er eentje aan te schaffen, ik zou zeggen DOEN!

Ingrediënten
- 2 bananen
- 4 kiwi’s
- 190gr boekweitmeel
- 100gr amandelmeel
- 2el lijnzaad
- 2tl bakpoeder
- 70ml maple syrup (of agavesiroop of honing)
- 70ml kokosolie (gesmolten)
- 2 eieren
- 60ml melk (naar keuze gewone melk, amandelmelk, kokosmelk)
- 50gr amandelen
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Beleg een cakevorm met bakpapier en vet de zijkanten goed in.
Begin met het schillen van de kiwi’s.
Doe 2 kiwi’s en de 2 bananen in een blender en mix alvast tot een papje.
Voeg het boekweitmeel, amandelmeel, lijnzaad, bakpoeder, maple syrup, kokosolie, eieren en melk toe. Mix tot een glad deeg.
Hak de amandelen grof en spatel deze onder het deeg.
Giet het deeg in de bakvorm.
Snij de resterende kiwi’s in plakjes en leg deze bovenop het deeg.
Bak het bananenbrood zo’n 50 a 60min in de oven tot deze mooi gebakken is binnenin. Check dit met een satéprikker.
Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.
Bewaar luchtdicht
Smakelijk