Einde van de week …
Bijna het einde van de maand …
De feestdagen komen al lichtjes om de hoek piepen… my favorite time of the year 😀
En daarom deze loempia’s met kip en garnalen, een hapje dat je zowel kan maken om het weekend te vieren en dat je meteen al kan testen voor de komende feestdagen. Ahja, want mijn motto is al jaren “preparation is the key to success” en daar hoort testen en proeven ook bij 😉

Loempia’s met een “surf & turf” combi, de vulling is namelijk op basis van kipgehakt & garnalen. Is dat lekker? Ja, zeker en vast! Zeker in combinatie met wat simpele smaakmakers (lente-ui & look) en enkele typische Aziatische smaakmakers (gember, vissaus, sojasaus).
Geen klassieke loempia’s dus maar kleine smaakbommetjes, perfect om mee uit te pakken met de feestdagen of op een simpele herfstige vrijdag.


Tip > Je kan de loempia’s alvast op voorhand maken en bewaren in de koelkast. Leg ze wel niet te dicht bij elkaar anders zullen ze gaan plakken en dek ze goed af.
Ingrediënten (+/- 12 a 14 kleine loempia’s)
- 400gr kipgehakt
- 200gr garnalen (gepeld & ontdarmd)
- 2 lente-uitjes
- 2 teentjes look
- 1/2tl gember (geraspt)
- 1/2 rode chili
- 1tl suiker
- 1el vissaus
- 1el sojasaus
- 50gr vermicelli noodles
- 12 a 14 loempiavellen
- 1 ei
- Zout
- Olie
- Om te serveren : zoete chilisaus
Bereidingswijze
Hak de lente-uitjes fijn.
Pel de look en hak fijn.
Snij de rode chili fijn.
Kook de vermicelli noodles zoals vermeldt op de verpakking. Giet af en laat afkoelen.
Doe de garnalen in een blender en maal grof.
Voeg het gehakt, lente-ui, look, gember, chili, suiker, vissaus, sojasaus en snuifje zout. Maal nog even kort zodat alles mooi gemengd is.
Neem 1 loempiavel en leg deze als een ruit naar je toe (punt naar beneden).
Wrijf de randen in met wat losgeklopt ei.
Lepel wat van het mengsel op de loempiavel en vouw dicht. Hoe je het best een loempia vouwt, kan je het best terugvinden in dit filmpje >
https://www.youtube.com/watch?v=BrcxObevRQw
Verhit een friteuse of verhit een ruime hoeveelheid olie in een hoge pan en bak de loempia’s mooi goudbruin en krokant.
Eenmaal gebakken, laat even uitlekken en serveer met zoete chilisaus.
Smakelijk!
Nog meer inspiratie nodig voor je kerstmenu? Check dan zeker even deze receptjes.