Dit amandelbrood met frambozen komt bij in het rijtje van de easy peasy luie broodjes. Wie mij al even volgt, weet dat ik er verzot op ben. Luie broodjes ofwel broodjes waarbij je alle ingrediënten gewoon even dient te mengen, in een cakevorm gieten en hup bakken. Niets kneden waarbij je armen er bijna afvallen, of waarbij heel je werkoppervlak en vloer onder de bloem liggen, ook geen uren laten rijzen. Mengen en bakken, meer is het niet!
Luie broodjes are life
Ik ben niet de enigste die superfan is van dit soort broodjes, ook jullie zijn er verzot op. Op de blog kan je al verschillende luie broodjes vinden en daar krijg ik dagelijks super veel positieve reacties of foto’s van jullie creaties en daar doe ik het nu eens voor. Van een zoet aardappelbrood tot havermoutbrood, van courgettebrood tot pindakaasbrood … genoeg inspiratie om zelf je luie broodje te maken.
De ingrediënten
Veel ingrediënten vraagt dit broodje niet, ook geen specialekes die moeilijk te vinden zijn. We beginnen met de droge ingrediënten namelijk amandelmeel, havermout en bakpoeder. Daar komen nog eitjes, melk, zeste van citroen en agavesiroop als zoetmiddel bij. Je kan natuurlijk ook honing, maple syrup of ander zoetmiddel naar keuze gebruiken. Als laatste voegde ik nog frambozen toe en ook deze kan je naar keuze gaan vervangen door bijvoorbeeld blauwe bessen, appel, mango …
Serveertips
Dit amandelbrood kan je perfect in het weekend al bakken, luchtdicht bewaren en je hebt je ontbijtje of tussendoortje voor de komende dagen al klaar. Geen tijd voor ontbijt is dus geen excuus meer.
Mijn serveertips van dit broodje is met wat yoghurt en vers fruit, als alternatief op granola. Of beleg met wat ricotta en pindakaas afgewerkt met wat honing … HEER-LIJK!



Amandelbrood met frambozen
Equipment
- Cakevorm
Ingrediënten
- 200 gr amandelmeel
- 100 gr havermout
- 1/2 kl bakpoeder
- 1 tl zeste van citroen (fijngeraspt)
- 4 eieren
- 200 ml melk (gewone melk of amandelmelk)
- 4 el agavesiroop (of honing of agavesiroop)
- 1,5 tl vanille essence
- 150 gr frambozen (vers of diepvries)
- 1 handvol amandelschaafsel
Instructies
- Verwarm de oven voor op 170 graden.Beleg de bodem en zijkanten van een cakevorm met bakpapier.
- Meng het amandelmeel, havermout, bakpoeder en zeste van citroen. Zet deze droge ingrediënten even opzij.Kluts de eieren los met de melk, agavesiroop en vanille essence. Giet dit bij de droge ingredienten en meng nog een mooi glad deeg. Voeg op het laatste de frambozen toe en meng nog even kort.Schep het deeg in de bakvorm, werk af met het amandelschaafsel en bak het amandelbrood voor zo'n 50 a 60min in de oven. Check met een satéprikker of het broodje gaar is binnenin.Haal uit de oven en laat eerst zo'n 20min afkoelen in de bakvorm, ontvorm dan voorzichtig en laat verder volledig afkoelen op een rooster.Bewaar het broodje luchtdicht.Smakelijk
