Zoete aardappelbrood

Zoete aardappelbrood

Wie net zoals ik gek is op bananenbrood, wel dan raad ik jullie aan om zeker dit zoete aardappelbrood eens te maken. Net zoals bananenbrood heeft ook dit broodje de textuur van cake. Dus ja ik had dit ook zoete aardappelcake kunnen noemen :-). Tja, soms moet je keuzes maken in het leven, en ik ben voor brood gegaan.

Zoete aardappelbrood

Een broodje dat je zowel als ontbijt kan eten, als tussendoortje of als snack na je workout. Het maken ervan is echt kinderspel en vraagt amper tijd, moeite of ingredienten … en houden we niet allemaal van die simpelheid :-).

Oh en ik geef jullie nog heel graag de ultieme serveertip van dit broodje mee … een plakje zoete aardappelbrood, wat ricotta, dunne plakjes kaki en een beetje honing … VER-RUK-KE-LIJK !

Zoete aardappelbrood
Zoete aardappelbrood

Ingrediënten

  • 50gr boter/margarine (op kamertemperatuur)
  • 60ml maple syrup (of agavesiroop of honing)
  • 150gr zoete aardappel (zacht gekookt en afgekoeld)*
  • 180ml melk
  • 1tl kaneel
  • 1,5tl bakpoeder
  • 188gr speltbloem

Extra : cakevorm + bakpapier

*Schil de zoete aardappel, kook hem gaar in kokend water, laat goed uitlekken af koelen.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Beleg de bodem van een cakevorm met bakpapier en vet de zijkanten goed in.

Doe de afgekoelde zoete aardappel in een blender en mix glad.

Doe de margarine/boter en maple syrup in een mengkom (van je keukenmachine als je deze hebt) en klop licht en luchtig.
Voeg de zoete aardappel toe samen met de melk en kaneel. Meng tot een mooi glad mengsel.
Voeg de bloem en bakpoeder toe en meng tot een mooi glad deeg.
Schep het deeg in de bakvorm en bak dit broodje ongeveer 40 a 50min in de oven. Check met een satéprikker of het broodje gaar is binnenin.

Haal uit de oven en laat volledig afkoelen alvorens te ontvormen.

Bewaar het zoete aardappelbrood luchtdicht.

Smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.