“Die is gek geworden” denken jullie nu misschien als jullie de titel van dit recept lezen … courgettebrood met chocolade. Courgette & chocolade dat moet toch wel een vergissing zijn. Euhm nee :-), geen vergissing, wel een heerlijk broodje met daarin courgette en chocolade en ja dat werkt. Dat werkt zelfs heel goed. Van de courgette proef je heel weinig maar maakt dit broodje lekker smeuig.
Krijg je dit courgettebrood nu thuis niet verkocht, wel noem het dan geen courgettebrood maar een verrassingsbrood met chocolade. Niemand dat zal merken dat er een groente in dit broodje verwerkt zit :-).
Ingrediënten
- 200gr speltmeel
- 60gr amandelmeel
- 1,5tl bakpoeder
- 1tl kaneel
- 2 eieren
- 120ml gesmolten kokosolie
- 120ml honing
- 2tl vanille essence
- 200gr fijngeraspte courgette
- 100gr chocoladedruppels (of fijngehakte chocolade)
Bereidingswijze
Leg de fijngeraspte courgette op een handdoek en leg daarop nog eens een handdoek. Druk goed aan zodat het meeste vocht uit de courgette wordt gehaald.
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Beleg de bodem van een cakevorm met bakpapier.
Meng het speltmeel met het amandelmeel, bakpoeder en kaneel. Zet deze droge ingredienten even opzij.
Doe de eieren in een mengkom en kluts even los.
Voeg de gesmolten kokosolie toe samen met de honing en vanille essence. Klop even los. Voeg de fijngeraspte courgette toe en meng goed.
Doe hierbij de droge ingredienten en de chocoladedruppels. Meng goed.
Schep het deeg in de cakevorm en bak het courgettebrood ongeveer 60min in de oven.
Check met een satéprikker of de cake gaar is binnenin.
Haal uit de oven en laat volledig afkoelen alvorens te ontvormen.
Bewaar luchtdicht.