Pindakaasbrood

Pindakaasbrood

Koffie, havermout & pindakaas … de drie dingen waar ik niet zonder kan op een dag 🙂 . Mijn standaard 3 tassen koffie op een dag, zijn een must. Dat is het eerste wat ik doe als ik opsta, rustig wakker worden met mijn tas koffie. Havermout, iets wat ik standaard elke dag eet of het nu in m’n havermoutpapje of in granola of in een cake. En dan die pindakaas, velen gruwelen er van, ik niet. Ik ben sinds enkele jaren verzot op pindakaas en wie net zoals mij “die passie” “die verslaving” deelt, moet gewoon dit broodje eens maken.

Pindakaasbrood

Een broodje dat bestaat uit slechts 4 ingredienten … eitjes, baking soda, agavesiroop (of ander zoetstof) en natuurlijk pindakaas. Je zal nu waarschijnlijk denken, slechts 4 ingredienten, geen bloem … dat lukt toch niet. Jawel, je ziet het, het lukt prima 🙂
Ik noem het weer één van mijn “lui broodjes”, geen kneedwerk, niet laten rijzen, gewoon alles mengen en bakken maar. Je zou het ook perfect pindakaascake kunnen noemen 🙂

Pindakaasbrood

De structuur is misschien iets droger dan bij een cake dus daarom hou ik het op de benaming pindakaasbrood. En mijn ultieme serveertip > wat cottage cheese en wat confituur. Top combi!

Pindakaasbrood

Ingrediënten

  • 250gr pindakaas (kies voor een natuurlijk lopende pindakaas *)
  • 5 eieren
  • 1tl baking soda
  • 2el agavesiroop (of maple syrup of honing)
  • Optioneel > snuifje kaneel, snuifje grof zeezout

*Ik heb altijd standaard de 100% pindakaas van AH in huis. De pindakaas van Mister Kitchen heeft ook dezelfde lopende structuur.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 170 graden.
Beleg de bodem van een cakevorm met bakpapier. Vet de zijkanten goed in.
Doe de pindakaas in een mengkom (van je keukenmachine) en klop even los. Schraap even de zijkanten los.

Voeg dan alle overige ingredienten toe en mix tot een gladde massa. Schraap tijdens het mixen de zijkanten wat los.
Giet het deeg in de bakvorm en bak zo’n 40 a 45min in de oven.
Check met een satéprikker of het broodje gaar is binnenin.

Haal uit de oven en laat volledig afkoelen alvorens te ontvormen.

Bewaar het pindakaasbrood luchtdicht.

Smakelijk !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.