Als avondmaal, als voorgerecht of als hapje, deze courgettekoekjes met erwtjes en feta zijn lekker veelzijdig, lekker easy, klaar in no-time, geen hele waslijst aan ingredienten en gewoon super lekker. Een gerechtje dat al een beetje dat vakantiegevoel begint op te wekken. Het zal echter dit jaar een vakantie in eigen kot worden. Normaal stond Spanje op het programma op het einde van de maand, maar helaas pindakaas!
Met dit receptje zal ik mij toch heel even in het zuiden wanen, beter dan niets!
Ingrediënten (2 a 3 personen)
- 1 ei
- 2 (medium) courgettes
- 110gr erwtjes (diepvries)
- 1tl zeste van citroen
- 60gr ricotta
- 90gr zelfrijzende bloem
- 150gr feta
- 100gr griekse yoghurt
- 1tl dille (fijngehakt)
- 2el peterselie (fijngehakt)
- Peper en zout
- Olijfolie
- Optioneel > kerstomaten + salademix
Bereidingswijze
Voor de fetadip.
Verbrokkel de feta in een blender en voeg ook de yoghurt toe.
Mix tot een gladde saus.
Voeg op het laatste de dille, peterselie en wat peper toe en meng nog even.
Ik voegde geen zout toe aangezien de feta al zout is.
Bewaar de fetadip koel.
Voor de koekjes.
Rasp de courgette en dep ietwat droog.
Roer het ei los samen met de ricotta, bloem, zeste van citroen en wat peper en zout. Voeg de geraspte courgette en de bevrozen erwtjes. Meng goed.
Verhit een pan met een royale scheut olijfolie.
Doe ongeveer 2el (per koekje) van het deeg in de pan, duw een beetje platter en bak ze mooi goudbruin langs beide kanten.
Serveer je de koekjes als avondmaal, rooster dan nog wat kerstomaatjes in de oven (met een scheutje olijfolie en wat peper en zout).
Serveer de koekjes met de fetadip en eventueel wat geroosterde kerstomaten en salademix.
Smakelijk !