Groene minestrone met pesto

Groene minestrone met pesto

“Vandaag is rood, de kleur …”
Correctie, vandaag is groen, de kleur van dit heerlijke lentesoepje meer bepaald een groene minestrone met pesto. Ja, het is echt van “groen, groener, groenst”. Heel veel groentjes, heel veel smaak en zo makkelijk om te maken.
Een echte Italiaane minestrone bevat geen pasta, ik voegde deze wel toe om er een echte maaltijdsoep van het maken. Wil je het liever wat lichter houden dan kan je deze natuurlijk weglaten.

Groene minestrone met pesto

Een minestronesoep of ook wel Italiaane groentesoep moet natuurlijk groentjes bevatten, deze versie bevat maar liefst 8 groenten!
En om de soep nog wat groener, nog wat kruidiger, nog waar meer smaak te geven, voeg ik bij het serveren nog wat pesto toe (zelfgemaakt of zelfgekocht).

Groene minestrone met pesto

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 1 courgette
  • 1,5l groentebouillon
  • 150gr cannellini bonen (blik)
  • 1 bussel groene asperges
  • 100gr erwten (vers of diepvries)
  • 70gr peultjes
  • 70gr spinazie
  • citroensap
  • Peper en zout
  • snuifje cayennepeper
  • Olijfolie
  • Pesto (zelfgekocht of zie recept voor homemade)
  • Optioneel : 100gr risoni

Bereidingswijze

Pel de ui en look en hak fijn.
Snij de courgette in kleine blokjes
Verwijder het harde achterste van de asperges, snij in grote stukken of laat in z’n gehele.
Spoel de witte bonen onder koud water en laat even uitlekken.

> Verhit een stoofpot met een scheutje olijfolie.
Stoof hierin eerste ui mooi glazig voor een paar minuten. Roer regelmatig en laat niet bruin worden.
> Voeg de look en courgette toe en laat 1min meebakken.
> Kruid alvast met wat peper, zout en snuifje cayennepeper.
> Giet de bouillon bij de groenten in de pot en breng zachtjes aan de kook.
> Laat 5min zachtjes sudderen.
>> Gebruik je risoni voeg deze dan toe samen met de bouillon (deze heeft ongeveer 10min gaartijd nodig).
> Voeg na 5min sudderen de bonen, asperges, erwten en peultje toe en laat nog eens 5min sudderen.
> Als de pasta gaar is en de groentjes mooi beetgaar. Haal van het vuur en voeg de spinazie toe en wat citroensap. Roer even zodat de spinazie kan slinken.

Serveer direct en werk af met wat pesto.
Of laat een nachtje staan voor nog meer smaak

Smakelijk


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.