“Vandaag is rood, de kleur …”
Correctie, vandaag is groen, de kleur van dit heerlijke lentesoepje meer bepaald een groene minestrone met pesto. Ja, het is echt van “groen, groener, groenst”. Heel veel groentjes, heel veel smaak en zo makkelijk om te maken.
Een echte Italiaane minestrone bevat geen pasta, ik voegde deze wel toe om er een echte maaltijdsoep van het maken. Wil je het liever wat lichter houden dan kan je deze natuurlijk weglaten.
Een minestronesoep of ook wel Italiaane groentesoep moet natuurlijk groentjes bevatten, deze versie bevat maar liefst 8 groenten!
En om de soep nog wat groener, nog wat kruidiger, nog waar meer smaak te geven, voeg ik bij het serveren nog wat pesto toe (zelfgemaakt of zelfgekocht).
Ingrediënten
- 1 ui
- 2 teentjes look
- 1 courgette
- 1,5l groentebouillon
- 150gr cannellini bonen (blik)
- 1 bussel groene asperges
- 100gr erwten (vers of diepvries)
- 70gr peultjes
- 70gr spinazie
- citroensap
- Peper en zout
- snuifje cayennepeper
- Olijfolie
- Pesto (zelfgekocht of zie recept voor homemade)
- Optioneel : 100gr risoni
Bereidingswijze
Pel de ui en look en hak fijn.
Snij de courgette in kleine blokjes
Verwijder het harde achterste van de asperges, snij in grote stukken of laat in z’n gehele.
Spoel de witte bonen onder koud water en laat even uitlekken.
> Verhit een stoofpot met een scheutje olijfolie.
Stoof hierin eerste ui mooi glazig voor een paar minuten. Roer regelmatig en laat niet bruin worden.
> Voeg de look en courgette toe en laat 1min meebakken.
> Kruid alvast met wat peper, zout en snuifje cayennepeper.
> Giet de bouillon bij de groenten in de pot en breng zachtjes aan de kook.
> Laat 5min zachtjes sudderen.
>> Gebruik je risoni voeg deze dan toe samen met de bouillon (deze heeft ongeveer 10min gaartijd nodig).
> Voeg na 5min sudderen de bonen, asperges, erwten en peultje toe en laat nog eens 5min sudderen.
> Als de pasta gaar is en de groentjes mooi beetgaar. Haal van het vuur en voeg de spinazie toe en wat citroensap. Roer even zodat de spinazie kan slinken.
Serveer direct en werk af met wat pesto.
Of laat een nachtje staan voor nog meer smaak
Smakelijk