Tiramisu met frambozen

Tiramisu met frambozen

Wat heel die Corona heisa mij heeft geleerd … nog meer creativiteit in de keuken en gewoon koken en bakken met wat je in huis hebt. Gewoon de kasten, koelkast en diepvries opentrekken, mixen, matchen en experimenteren. Er zijn echt enkele toppertjes tot leven gekomen die ik zeker nog met jullie ga delen en deze tiramisu met frambozen is daar eentje van. Een tiramisu gemaakt in een cakevorm en een versie zonder eieren.

Tiramisu met frambozen

Lang moest ik niet nadenken over wat te maken met een pot mascarpone in koelkast met een naderende vervaldatum en een pak lange vingers in de koekenkast. Ik had ook nog maar pas de diepvries opgerommeld en daar staken nog wel wat doosjes frambozen in … Mix, match, hocus pocus pats daar was deze zalige tiramisu met frambozen.
Tja, in zo’n rare bizarre tijden wil je wat comfort food en zoetigheid om al die “miserie” even te vergeten. Geloof mij die 3min (en dan heb ik er nog traag over gedaan) smullen van een stuk van deze yumminess heeft mij die “corona madness” even doen vergeten. Food is always the answer 😉

Tiramisu met frambozen

Zoals ik in het begin al had vermeld, heb ik een cakevorm gebruikt om de tiramisu in te maken. Het is eens wat anders, een ideetje opgedaan bij Donna Hay. Met een cakevorm kan je dus meer maken dan alleen een cake 🙂

Tiramisu met frambozen
Tiramisu met frambozen

Tip > Ik gebruikte in deze tiramisu frambozen (diepvries, kan ook met verse) maar je kan echt spelen hiermee. Je kan dit ook met aardbeien, bramen, blauwe bessen … maken of een mix van allerlei bessen. Mix & match zou ik zeggen 🙂

Tiramisu met frambozen
Tiramisu met frambozen
Tiramisu met frambozen
Tiramisu met frambozen

Ingrediënten (4 personen)

  • 400gr mascarpone
  • 120ml room
  • 2,5el bruine suiker
  • 2 zakjes rozenbottelthee
  • 250gr frambozen (vers of diepvries) + extra verse frambozen om te serveren
  • 18 a 20 lange vingers koekjes
  • Optioneel : 1,5tl oranjebloesemwater + geroosterd amandelschaafsel
  • Extra : cakevorm + plasticfolie

Bereidingswijze

Leg de zakjes thee in zo’n 200ml kokend water en laat volledig afkoelen.

Vet de cakevorm in met wat olie en beleg dan bodem en kanten met plasticfolie. Zorg dat de plasticfolie wat over de randen hangt, dit zal je helpen om de tiramisu te ontvormen.

Doe de mascarpone, room, bruine suiker en optioneel het oranjebloesemwater in een mengkom (van je keukenmachine als je deze hebt) en klop luchtig en romig.
Spatel hieronder de frambozen.
Als je diepvries frambozen gebruikt dan hoef je deze niet eerst te ontdooien.

Dip de koekjes in de afgekoelde thee en leg een laagje op de bodem van de cakevorm. Eenmaal bedekt met koekjes, smeer hierop een laagje van het mascarpone mengsel gevolgd door weer koekjes. Doe verder tot de cakevorm volledig is gevuld. Bedek de bovenkant goed met het overhangende plasticfolie.
Laat een paar uur of een nachtje opstijven.

Vlak voor het serveren, haal je met behulp van het plasticfolie de tiramisu uit de vorm. Werk af met verse frambozen en wat geroosterd amandelschaafsel.

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.