Tikka Masala met halloumi

Tikka Masala met halloumi

Vandaag toveren we India met een vleugje Cyprus op ons bord met een typische Indische receptje in een veggie versie. Ik heb het over deze Tikka Massala met halloumi. De klassieke versie is met kip, hier laten we de kip weg en vervangen die door halloumi. Tja, als we niet op reis kunnen, dan toveren we de vakantie op ons bord … mijn motto tegenwoordig 🙂

Tikka Masala met halloumi

Geen fan van halloumi, hou het dan op de klassieke versie met kip.  
Wat is nu eigenlijk tika Massala?  
In de klassieke versie wordt kip gemarineerd in een yoghurt marinade om vervolgens in een zeer kruidige tomatensaus te belanden. Die yoghurtmarinade laten we nu weg, de halloumi bakken we lekker krokant. Maar de saus wordt op het laatste wel romig en fris gemaakt met de yoghurt.
Dus niet de typische Tikka Masala, wel een leuke, originele en vooral super lekkere variant er op. Eentje dat vliegensvlug klaar is, perfect voor doordeweeks. De saus kan je makkelijk al een dagje op voorhand maken, dan hoef je enkel de halloumi vlak voor het serveren nog even te bakken. Ook de yoghurt, zou ik pas vlak voor het serveren door de saus roeren.

Tikka Masala met halloumi

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 2 teentjes look
  • 1tl verse gember (geraspt)
  • 1/2 rode chili
  • 2el tomatenpuree
  • 4tl garam masala
  • 400gr tomatenblokjes (uit blik)
  • 1tl kurkuma
  • 1/4tl komijnpoeder
  • 150ml kipbouillon
  • 150gr yoghurt
  • 400gr halloumi
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • Extra om te serveren : rijst/coucous/quinoa + naanbrood/platbrood

Bereidingswijze

Pel de ui en hak fijn.
Pel de look en hak fijn.
Snij de rode chili heel fijn.

Verhit een stoofpot met een scheut olijfolie.
Fruit hierin eerst de ui mooi glazig.
Voeg de fijngehakte look en chili toe en laat 1min mee bakken (niet bruin laten worden).
Doe de geraspte gember, garam masala, kurkuma en komijnpoeder bij in de stoofpot en laat 1min mee bakken.
Voeg de tomatenpuree, tomatenblokjes, bouillon en snuifje zout toe. Roer even en laat zo’n 10min zachtjes sudderen.

Snij ondertussen de halloumi in kleine blokjes.
Verhit een pan met een scheutje olijfolie en bak hierin de halloumi mooi goudbruin aan.

Haal de saus van het vuur en voeg de yoghurt toe. Meng goed en breng eventueel nog verder op smaak met wat zout en peper.
Je kan de halloumi onder de saus al mengen, je kan deze ook gewoon bij het serveren over de saus strooien.

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.