Ontbijten met taart … “ik kan da” dat wisten jullie al 🙂
Ontbijten met cake … dat kan ik ook hoor 🙂 en jullie zeker en vast ook!
Deze ontbijtcake met ik geef toe een hele waslijst aan ingredienten maar het is niet meer dan alles mengen en bakken maar. Ja, weer zo’n lui broodje, waar ik echt fan van ben. Op m’n blog kan je trouwens verschillende “luie broodjes/cakes” vinden die ideaal zijn om van te smullen tijdens het ontbijt of tussendoortje en handig om mee te nemen voor onderweg. Dus “geen tijd” voor ontbijt is echt geen excuus meer.
Dit soort luie broodjes/cakes maak ik vaak op zondagnamiddag en kan er zeker 2 a 3 dagen van eten. Lekker handig, zeker wanneer je ‘s ochtends liever wat langer in bed blijft liggen.
Je kan deze ontbijtcake zo gewoon zonder beleg eten of met een rijkelijk laagje pindakaas of homemade healthy nutella.

Benieuwd naar die andere luie broodjes/ cakes >
- Zoete aardappelbrood
- Yoghurtbrood met blauwe bessen
- Notenbrood met zaden en pitten
- Courgettebrood met chocolade
- Havermoutbrood met peer en veenbessen
Ingrediënten
- 180gr speltbloem
- 1tl bakpoeder
- 1tl baking soda
- 1,5tl kaneel
- Snuifje gemberpoeder
- 1/2tl zout
- 6el maple syrup (of honing of agavesiroop)
- 2el rietsuiker
- 125gr appelmoes (homemade of suikervrije)
- 4el gesmolten kokosolie
- 2el gebroken lijnzaad
- 5el water
- 50gr geraspte wortel
- 15gr kokosrasp
- 40gr rozijnen
- 30gr pecannoten
- 15gr pompoenpitten
Bereidingswijze
>Verwarm de oven voor op 175 graden. Beleg de bodem van een cakevorm met bakpapier en vet de zijkanten goed in.
>Doe het lijnzaad en water in een mengkom, meng even en laat 5min staan.
> Meng de speltbloem met het bakpoeder, baking soda, kaneel, gemberpoeder en zout (= droge ingredienten)
> Voeg de maple syrup, rietsuiker, appelmoes en kokosolie toe aan de mengkom met het lijnzaad en water. Meng goed. Voeg dan de droge ingredienten toe en meng weer goed.
> Voeg de geraspte wortel, kokosrasp, rozijnen, pecannoten en pompoenpitten toe. Meng nog even kort en schep het deeg in de bakvorm
> Bak de cake zo’n 55 a 60min in de oven tot deze mooi goudbruin en gaar is.
> Haal uit de oven en laat volledig afkoelen alvorens te ontvormen
> Bewaar de cake luchtdicht
Smakelijk !