Notenbrood met zaden en pitten

Notenbrood met zaden en pitten

Bye bye vakantie en welcome back real life!  
Het zit er helaas weer op die deugdoende vakantie en nu terug aan het werk en terug in mijn eigen keuken. Ik kan jullie zeggen dat mijn hoofd vol zit met nieuwe inspiratie en ideetjes maar eerst heb ik iets leuk en lekker voor jullie in petto! Het lekkere zit hem in dit receptje van een notenbrood met zaden en pitten … het leuke (maar ook lekker) is een uitnodiging voor een exclusieve brunch. Lees dus vooral verder ;-).

Notenbrood met zaden en pitten

Alleskunner
Ik kan dus na meer dan een weekje vakantie terug in mijn eigen keuken staan, en die keuken heeft vlak voor mijn vakantie een nieuwe “toevoeging” gekregen. Niet zo maar een toevoeging, wel een beest van een toestel namelijk de Magimix CookExpert. Een echte alleskunner en eigenijk een all-in toestel. Echt bijna alles kan ie van stomen, stoven, sudderen, mixen, hakken, kloppen, kneden. Één toestel dat een hoop andere kleinere toestellen kan vervangen, handig en meteen meer plaats terug in de kast.

All-in-One
De CookExpert heeft net zoals een traditionele keukenmachine verschillende snelheden, daarnaast ook nog 12 programma’s en inductieverwarming. Door al deze functies kan je verschillende kooktechnieken toepassen … van soep koken en mixen, stoofpotjes, een kruidige curry, smoothies, deeg voor cake/taart/brood, groenten snijden/hakken/ raspen … ik kan zo nog wel even doorgaan. Je zou hier normaal heel wat potten, pannen en toestellen voor moeten bovenhalen maar met de CookExpert heb je gewoon alles in één.

Notenbrood met zaden en pitten


Een andere manier van koken
In het begin is het even wennen, het is een andere manier van koken. Je moet vertrouwd geraken met de functies, snelheden, temperaturen. Maar met behulp van de handleiding en het kookboek met maar liefst 300 recepten geraak je echt wel op weg. En eenmaal je de machine door hebt, kan je helemaal losgaan met je creativiteit. Met het “expert” programma kan je namelijk helemaal zelf je gang gaan en zelf de snelheid, tijd en temperatuur (nauwkeurig af te stellen van 30° tot 140° graden) instellen.
Alle stappen die je normaal doet bij het maken van een gerechtje zoals bijvoorbeeld soep of stoofpotje neemt de machine van je over. Je stelt het juiste programma in en je kan ondertussen iets anders doen. Tijdens het koken draaien de schrijven af en toe zodat alle ingredienten verwarmd kunnen worden. Je hoeft je geen zorgen te maken dat je vuur te hoog of te laag staat, je hoeft niet te roeren. Dit toestel doet dit in jou plaats dus je hebt je handen vrij en je kan terwijl iets anders doen.

Notenbrood met zaden en pitten


Conclusie
Ja, de Magimix CookExpert is echt wel een aanwinst in mijn keuken en vooral op drukke dagen dat ik niet veel tijd heb om achter de kookpotten te staan. Oke, hij is niet goedkoop in aankoop maar je hebt deze machine voor het leven en hij vervangt een heleboel andere toestellen/potten/pannen in je kast.
Het vraagt in het begin wel wat geduld om het toestel onder de knie te krijgen want dit is echt een andere manier van koken. De CookExpert heeft echt een eindeloze reeks aan programma’s, standen, snelheden en temperaturen. Dus je moet wat uitzoeken wat het beste werkt voor je gerechtje. Eenmaal je een paar gerechtjes hebt gemaakt, wordt ie echt onmisbaar.
Of ik nu alles maak en kook met deze alleskunner. Nee, ik hou er nog steeds van om met m’n hoofd boven een kookpot te staan, ingredienten om te roeren … Maar op drukke doordeweekse dagen, is ie ondertussen de standaard geworden.
Met de feestdagen op komst is dit misschien wel een ideaal cadeautje om onder de kerstboom te leggen!

Nog enkele handige weetjes :
* Receptenboek > Bij de CookExpert wordt een receptenboek bijgeleverd met maar liefst 300 recepten (van zoet tot hartig, van soep tot stoofpotjes, van dips tot brood). Ideaal om alle programma’s en standen onder de knie te krijgen.
* Reinigen > De CookExpert heeft ook het handige programma reinigen. Na het koken, hoef je gewoon een druppeltje afwasmiddel en water in de kom te doen en het reinigingsprogramma op te zetten. Op het minuut tijd is je kom helemaal proper. Hoe makkelijk is dat!
* Garantie > Ik zei al deze machine is voor het leven, wel je krijgt 30 jaar garantie op de motor!
* Inbegrepen > Wat is allemaal inbegrepen :
– RVS kom met universeel mes voor warme bereidingen maar ook voor het kneden en mengen deeg, blenden van smoothies, …
– Stoommand
– Eiwitklopper
– 3 transparante kommen met metalen mes, rasps en snijschijven
– Spatel
– Weegschaal

Magimix

Oh en ivm de exclusieve brunch waarover ik in het begin had verteld … wel op 30NOV vindt er een exlusieve brunch plaats namelijk de “Samen brunchen met Magimix” bij Les Secrets du Chef in Dockx Bruksel. En ik mag één iemand meenemen. Dus ben je vrij op 30NOV en wil je samen met mij gaan brunchen, wel ga dan zeker even een kijkje nemen op mijn Facebook pagina of Instagram pagina en doe mee en wie weet zitten wij binnenkort samen te gezellig te brunchen en ga je naar huis met een leuke goodiebag!

Ingrediënten brood

  • 250gr walnoten
  • 95gr amandelmeel
  • 120gr pompoenpitten
  • 120gr zonnebloempitten
  • 75gr sesamzaadjes
  • 75gr rozijnen
  • 5 eieren
  • 1el tahin
  • 2el honing
  • 1tl baking soda
  • 1tl zout

Bereidingswijze

Bereidingswijze met Magimix CookExpert :
Doe alle ingredienten in de RVS kom, kies het Expert programma, tijd 20 seconden, snelheid 3. De machine zal nu alle ingredienten mengen.
Beleg ondertussen een bakvorm met bakpapier.
Schep het stevige deeg in de bakvorm en bak het brood 50 a 60min in de oven op 160 graden tot het gaar is binnenin.
Laat volledig afkoelen alvorens te ontvormen.

Bereidingswijze zonder de CookExpert :
Doe alle ingredienten in een mengkom en meng ofwel met de hand ofwel meng met behulp van je keukenmachine.
Schep het stevige deeg in de bakvorm en bak het brood 50 a 60min in de oven op 160 graden tot het gaar is binnenin.
Laat volledig afkoelen alvorens te ontvormen.

Ingrediënten hummus met pompoen

  • 400gr pompoen (geschild – in blokjes)
  • 1 sjalot
  • 1/2tl komijnpoeder
  • 1/2tl korianderpoeder
  • 1/2tl kurkuma
  • Snuifje kaneel
  • 400gr kikkererwten (uit blik – afgespoeld)
  • 100ml bouillon (kip of groente)
  • 3el griekse yoghurt
  • Peper en zout
  • Citroen
  • Olijfolie

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 190 graden.
Doe de blokjes pompoen in een ovenschaal samen met een scheutje olijfolie. Meng even en rooster de oven zacht voor ongeveer 20 a 25min, hussel af en toe door de pompoen.

Pel ondertussen de sjalot en hak fijn.

Bereidingswijze met de Magimix CookExpert :
Doe een scheutje olijfolie in de RVS kom en voeg de sjalot toe.
Kies het programma roerbakken 3min.
Voeg dan de kruiden toe, zet het programma terug op (1min – 120 graden)
Voeg de kikkererwten, gare pompoen, bouillon, snuifje peper en zout. Kies het Expert programma 10min- snelheid 3 – 90 graden.
Na het sudderen, voeg de griekse yoghurt toe en kies het blender – smoothie programma. De Magimix zal nu full speed de hummus glad mixen.
Proef de hummus en voeg wat citroensap, peper en zout toe. Laat opnieuw even mixen met het smoothie programma.

Bereidingswijze zonder de Magimix Cookexpert :
Verhit een stoofpot met olijfolie en stoof hierin de sjalot mooi glazig voor zo’n 3min. Roer af en toe.
Voeg de kruiden toe, roer goed en laat 1min mee bakken.
Doe de kikkererwten, geroosterde pompoen, bouillon en wat peper en zout bij in de stoofpot. Meng even en laat 10min zachtjes sudderen.
Doe dan alle ingredienten samen met de griekse yoghurt in een blender en mix tot een gladde hummus. Breng verder op smaak met citroensap, peper en zout. Laat de hummus afkoelen.

Ingredienten guacamole

  • 2 avocado’s (rijp)
  • 1/2 (kleine) sjalot
  • 3el griekse yoghurt
  • 1/2tl cayennepeper
  • Zout

Bereidingswijze

Bereidingswijze met de Magimix CookExpert :
Zet de foodprocessor met de grootste kom op de CookExpert.
Doe het vruchtvlees van de avocado’s in de kom samen met de sjalot, griekse yoghurt, cayennepeper en een snuifje zout.
Kies het foodprocessor programma …
Proef van de guacamole en breng nog verder op smaak met wat zout.

Bereidingswijze zonder de Magimix CookExpert :
Doe het vruchtvlees van de avocado’s in een blender samen met de sjalot, griekse yoghurt, cayennepeper en een snuifje zout.
Mix glad.

Tip > hou de pitten van de avocado’s bij. Als de guacamole klaar is, leg de pitten dan in de guacamole, dat zal er voor zorgen dat de guacamole niet vlug zal verkleuren.

Notenbrood met zaden en pitten

Notenbrood met zaden en pitten
Notenbrood met zaden en pitten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.