Een stevige ovenschotel gaat er wat mij betreft altijd in. Zeker zo aan het begin van een nieuwe week, wat stevig kost kan zeker geen kwaad. En deze pasta ovenschotel met tonijn, broccoli en erwtjes leent zich er perfect toe om al op voorhand te maken zodat je ‘s avonds enkel de schotel nog maar in de oven dient te schuiven. Daar houden we toch van, nee? Waar we ook van houden is de nodige portie kaas die in deze ovenschotel gaat. Heerlijk in combinatie met de broccoli en pasta. Dit is smullen!
Ingrediënten (4 personen)
- 500gr macaroni pasta
- 1 broccoli
- 150gr erwtjes (vers of diepvries)
- 40gr margarine/boter
- 40gr bloem
- 600ml melk
- citroensap
- 1el mosterd
- 150gr cheddar (geraspt)
- 75gr gruyere (geraspt)
- 3el kappertjes
- 2el peterselie (fijngehakt)
- 400gr tonijn (uit blik – uitgelekt)
- Panko/paneermeel
- Peper en zout
- Olijfolie
Bereidingswijze
Snij de broccoli in kleine roosjes.
Breng water met zout aan de kook.
Kook hierin de pasta al dente.
Twee minuten voor de pasta klaar is, voeg de broccoli en de erwtjes toe in het water met de pasta.
Giet af en doe terug in de kookpot, overgiet met een beetje olijfolie, meng en zet even opzij.
Maak ondertussen de kaassaus.
Laat de margarine/boter smelten in een kookpotje. Voeg de bloem toe en roer goed tot je een roux krijgt. De roux moet droog zijn en een heerlijke biscuitgeur afgeven. Voeg al roerend de melk toe en laat al roerend pruttelen en inbinden.
Haal de saus van het vuur en voeg 100gr cheddar, 50gr gruyère, een beetje citroensap, mosterd en peper en zout toe. Roer goed zodat de kaas kan smelten en je een mooi gladde saus hebt.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng de kaassaus met de pasta, broccoli, erwtjes, kappertjes, peterselie en stukjes tonijn. Schep in een ovenschotel en werk af met de resterende geraspte kaas en wat panko/paneermeel.
Bak ongeveer 25 a 30min in de oven tot de kaas bovenaan mooi goudbruin en krokant is.
Haal uit de oven en serveer direct
Smakelijk!