Chocoladecake met pompoen

Chocoladecake met pompoen

Pompoen, de groente van het moment, een typische herfstgroente die we ofwel verwerken in soep of een puree. In iets hartig dus! Maar je kan deze lekkere oranje kastaar ook in iets zoet verwerken. Zo maakte ik vorig jaar al een zoete pompoentaart, pompoencake en koekjes met pompoen. Super lekker dus ik zou zeggen zeker eens proberen en probeer ook deze chocoladecake met pompoen en kokos zeker een keertje! 

Chocoladecake met pompoen

Pompoenpuree 
En hoe verwerken we die pompoen dan juist in een cake? Wel we maken eerst een puree van onze oranje vriend. Dat kan je doen door gewoon in water gaar te koken of in de oven te garen en daarna te pureren. En die pompoenpuree verwerken we dan in deze chocoladecake. Niemand zal merken of ziet dat hier een portie groenten in zit. Surprise surprise !

Chocoladecake met pompoen

Serveertip > een plakje van deze cake daarop wat pindakaas en verse bessen. Super yummie!

Ingrediënten

  • 340gr pompoenpuree*
  • 120ml maple syrup (of honing of agavesiroop)
  • 3el kokosolie (gesmolten)
  • 1 ei
  • 1tl vanille essence
  • 120gr speltbloem
  • 50gr cacaopoeder
  • 1tl baking soda
  • 1/2tl kaneel
  • Snuifje gemberpoeder
  • 30gr kokospoeder (geraspte kokos) + extra
  • 80gr pure chocolade druppels (of grof gehakte pure chocolade)

*Pompoenpuree > kook geschilde pompoen gaar, laat goed uitlekken en pureer.

Ingrediënten

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Beleg een bakvorm met bakpapier

Meng de natte ingredienten (pompoenpuree, maple syrup, kokosolie, ei en vanille essence) tot een glad papje.

In een aparte kom meng de droge ingredienten (speltbloem, cacaopoeder, baking soda, kaneel, gemberpoeder en kokospoeder)

Meng de droge en natte ingredienten tot een mooi glad beslag. Voeg de chocolade druppels toe en giet het deeg in de bakvorm. Werk eventueel nog af met geraspte kokos.

Bak de cake zo’n 50 a 60min in de oven.
Check met een satéprikker of de cake gaar is binnenin. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen alvorens te ontvormen.

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.