Pompoen, de groente van het moment, een typische herfstgroente die we ofwel verwerken in soep of een puree. In iets hartig dus! Maar je kan deze lekkere oranje kastaar ook in iets zoet verwerken. Zo maakte ik vorig jaar al een zoete pompoentaart, pompoencake en koekjes met pompoen. Super lekker dus ik zou zeggen zeker eens proberen en probeer ook deze chocoladecake met pompoen en kokos zeker een keertje!
Pompoenpuree
En hoe verwerken we die pompoen dan juist in een cake? Wel we maken eerst een puree van onze oranje vriend. Dat kan je doen door gewoon in water gaar te koken of in de oven te garen en daarna te pureren. En die pompoenpuree verwerken we dan in deze chocoladecake. Niemand zal merken of ziet dat hier een portie groenten in zit. Surprise surprise !
Serveertip > een plakje van deze cake daarop wat pindakaas en verse bessen. Super yummie!
Ingrediënten
- 340gr pompoenpuree*
- 120ml maple syrup (of honing of agavesiroop)
- 3el kokosolie (gesmolten)
- 1 ei
- 1tl vanille essence
- 120gr speltbloem
- 50gr cacaopoeder
- 1tl baking soda
- 1/2tl kaneel
- Snuifje gemberpoeder
- 30gr kokospoeder (geraspte kokos) + extra
- 80gr pure chocolade druppels (of grof gehakte pure chocolade)
*Pompoenpuree > kook geschilde pompoen gaar, laat goed uitlekken en pureer.
Ingrediënten
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Beleg een bakvorm met bakpapier
Meng de natte ingredienten (pompoenpuree, maple syrup, kokosolie, ei en vanille essence) tot een glad papje.
In een aparte kom meng de droge ingredienten (speltbloem, cacaopoeder, baking soda, kaneel, gemberpoeder en kokospoeder)
Meng de droge en natte ingredienten tot een mooi glad beslag. Voeg de chocolade druppels toe en giet het deeg in de bakvorm. Werk eventueel nog af met geraspte kokos.
Bak de cake zo’n 50 a 60min in de oven.
Check met een satéprikker of de cake gaar is binnenin. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen alvorens te ontvormen.
Smakelijk!