Yoghurtbrood met blauwe bessen

Yoghurtbrood met blauwe bessen

Sorry mensen dat ik het moet zeggen maar het einde van de zomervakantie komt in zicht , bijna terug naar school of werk voor de meeste veronderstel ik. Zelf heb ik een hele zomer gewoon gewerkt maar heb wel genoten van de kalmte op de baan, ja daar kan ik ook wel van genieten 😁. Maar voor vele zal het dus een back to work of school zijn. Om het leed een beetje te verzachten heb ik een super lekker en super voedzaam gezond  receptje in petto voor jullie dat zowel kan als ontbijt of als tussendoortje. Een broodje dat je makkelijk en vooral super snel op een zondag of op een weekdag kan maken en bakken zodat je een gegarandeerd lekker voedzaam gezond ontbijtje of snackje binnen handbereik hebt. Ik presenteer jullie met veel goesting dit yoghurtbrood met blauwe bessen. 

Yoghurtbrood met blauwe bessen

Wees gerust geen kneedwerk of laten rijzen zoals bij een normaal brood. Nee, gewoon alle ingrediënten mengen, in een bakvorm scheppen en bakken maar.  En dan als ontbijt één op twee plakjes met wat pindakaas (voor de liefhebbers), plakjes banaan en wat honing. Zalig gewoon!  

Yoghurtbrood met blauwe bessen
Yoghurtbrood met blauwe bessen

Ingredienten

  • 200gr griekse yoghurt
  • 80ml kokosolie (gesmolten)
  • 70ml agavesiroop (of honing of maple syrup)
  • 2 eieren
  • 1tl bakpoeder
  • 1tl baking soda
  • 1tl vanille essence
  • 200gr havermout
  • 110gr speltmeel
  • 1/2tl zeste van citroen
  • 150gr blauwe bessen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Beleg de bodem van een cakevorm met bakpapier en vet de randen goed in.

Meng het speltmeel met de havermout, zeste van citroen, baking soda en bakpoeder. Zet even opzij.
Doe in een mengkom de yoghurt, eieren, gesmolten kokosolie, agavesiroop en vanille essence. Klop even los tot een mooie egale massa.
Voeg hier de droge ingredienten aan toe en meng goed tot een stevig deeg. Voeg de blauwe bessen toe en meng nog even kort.
Schep het deeg in de bakvorm en bak het yoghurtbrood ongeveer 50 a 60min in de oven.
Check met een satéprikker of het broodje gaar is binnenin.
Haal uit de oven en laat volledig afkoelen alvorens te ontvormen.
Bewaar luchtdicht voor 2 a 3 dagen.

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.