Sorry mensen dat ik het moet zeggen maar het einde van de zomervakantie komt in zicht , bijna terug naar school of werk voor de meeste veronderstel ik. Zelf heb ik een hele zomer gewoon gewerkt maar heb wel genoten van de kalmte op de baan, ja daar kan ik ook wel van genieten 😁. Maar voor vele zal het dus een back to work of school zijn. Om het leed een beetje te verzachten heb ik een super lekker en super voedzaam gezond receptje in petto voor jullie dat zowel kan als ontbijt of als tussendoortje. Een broodje dat je makkelijk en vooral super snel op een zondag of op een weekdag kan maken en bakken zodat je een gegarandeerd lekker voedzaam gezond ontbijtje of snackje binnen handbereik hebt. Ik presenteer jullie met veel goesting dit yoghurtbrood met blauwe bessen.
Wees gerust geen kneedwerk of laten rijzen zoals bij een normaal brood. Nee, gewoon alle ingrediënten mengen, in een bakvorm scheppen en bakken maar. En dan als ontbijt één op twee plakjes met wat pindakaas (voor de liefhebbers), plakjes banaan en wat honing. Zalig gewoon!
Ingredienten
- 200gr griekse yoghurt
- 80ml kokosolie (gesmolten)
- 70ml agavesiroop (of honing of maple syrup)
- 2 eieren
- 1tl bakpoeder
- 1tl baking soda
- 1tl vanille essence
- 200gr havermout
- 110gr speltmeel
- 1/2tl zeste van citroen
- 150gr blauwe bessen
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Beleg de bodem van een cakevorm met bakpapier en vet de randen goed in.
Meng het speltmeel met de havermout, zeste van citroen, baking soda en bakpoeder. Zet even opzij.
Doe in een mengkom de yoghurt, eieren, gesmolten kokosolie, agavesiroop en vanille essence. Klop even los tot een mooie egale massa.
Voeg hier de droge ingredienten aan toe en meng goed tot een stevig deeg. Voeg de blauwe bessen toe en meng nog even kort.
Schep het deeg in de bakvorm en bak het yoghurtbrood ongeveer 50 a 60min in de oven.
Check met een satéprikker of het broodje gaar is binnenin.
Haal uit de oven en laat volledig afkoelen alvorens te ontvormen.
Bewaar luchtdicht voor 2 a 3 dagen.
Smakelijk!