Bloemkoolpizza met geroosterde groenten

Bloemkoolpizza met geroosterde groenten

Vrijdag = fastfood dag voor velen vermoed ik en misschien wel met een pizza? En een pizza hoeft niet perse ongezond te zijn, dat bewijst deze bloemkoolpizza met geroosterde groenten. Een 100% veggie receptje met bovendien 100% smaak en 100% easy peasy om te maken … de succesformule voor een vrijdag als je het mij vraagt of eender welke dag in de week. De bodem van deze pizza bestaat uit alleen maar bloemkool, ei, kaas en kruiding. Daar bovenop een romige spinaziepesto en dan nog een laagje geroosterde groenten. 
Je ziet fastfood hoeft niet altijd ongezond te zijn :-).

Bloemkoolpizza met geroosterde groenten
Bloemkoolpizza met geroosterde groenten

Ingrediënten

  • 600gr bloemkool (in roosjes)
  • 2 eieren
  • 25gr + 20gr Parmezaanse kaas (geraspt)
  • handvol groene asperges
  • 400gr kerstomaten
  • 1 rode ui
  • 1kl Provençaalse of Italiaanse kruiden
  • 150gr spinazie
  • handvol basilicumblaadjes
  • 150gr ricotta
  • 40gr walnoten
  • Olijfolie
  • Citroen
  • Peper en zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 graden.
Beleg een bakplaat met bakpapier.

Doe de roosjes bloemkool in een blender en maal fijn zoals de grote van een rijstkorrel. Meng de gemalen bloemkool met 2 eieren, 25gr geraspte Parmezaanse kaas en peper en zout.
Verspreid dit mengsel op een bakplaat en duw goed aan tot 1 grote pizzabodem (van ongeveer 5mm dikte).
Rooster de bodem ongeveer 30min in de oven tot de bodem mooi gaar en goudbruin is.

Ondertussen kan je de groenten voorbereiden.
Snij het harde achterste weg van de asperges en snij in grove blokjes.
Halveer de kerstomaten.
Pel de ui en hak in fijne plakjes.
Doe de groenten in een ovenschaal en overgiet met wat olijfolie, 1el citroensap, Provencaalse of Italiaanse kruiden, peper en zout. Meng goed en zet de ovenschaal met de groenten de laatste 15min mee in de oven.

Ondertussen kan je de romige spinazie pesto maken.
Doe daarvoor de spinazie, basilicum, walnoten, ricotta, 20gr Parmezaanse kaas, 2el olijfolie, 1el citroensap, peper en zout in een blender. Mix glad.
Breng nog wat verder op smaak met peper, zout en eventueel wat citroensap.

Als de bodem mooi goudbruin is, haal uit de oven samen met de groenten.
Smeer de pesto over de bodem en werk af met de geroosterde groenten.

Serveer direct.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.