Ovenschotel met groenten & halloumi

Ovenschotel met groenten & halloumi

Laten we nog eens de veggie tour opgaan! Nee, geen saaie groene salade of iets met tofu. We gaan voor power, we gaan voor kruiden, we gaan voor 200% smaak en je stukje vlees ga je echt niet missen. Je hoeft er ook niet veel tijd voor uit te trekken en ja kan deze ovenschotel met groenten en haloumi ook perfect op voorhand maken (meal preppen zoals we zeggen tegenwoordig).

Een overschotel met tomaat, paprika en aubergine wat misschien een beetje klassiek of saai klinkt. Echter met 1 Indische kruidenmix ga je van klassiek of saai naar een zalig smaakbommetje. Het wondermiddel of het toverkruiden is Garam Masala. Een kruidenmix die ik standaard in huis heb en die je tegenwoord in de meeste supermarkten kan terugvinden.

De samenstelling van Garam Masala is zeer regionaal gebonden en ook iedere familie heeft zo zijn eigen geheimen. Meestal bestaat deze geurige kruidenmix uit gember, chili, kardemom, laurier, karwijzaad, steranijs, kaneel, komijn en peper.

Tip :
> Ik werkte de ovenschotel af met halloumi maar je kan ook perfect feta of geitenkaas gebruiken.
> Ik gebruikte tomaat, kerstomaat, paprika’s en aubergine in de ovenschotel maar je kan hier nog extra groentjes aan gaan toevoegen. Spelen met wat je in huis heb of met de seizoen
> Heb je een thuis een echte vleeseter zitten, je kan hier perfect nog een stukje vlees bij bakken 😉

Ovenschotel met groenten & halloumi
Ovenschotel met groenten & halloumi

Ingrediënten (4 personen)

 • 2 sjalotten
 • 2 teentjes look
 • 3 paprika’s
 • 1 aubergine
 • 400gr tomatenblokjes (uit blik)
 • 350gr passata
 • 1el garam masala
 • 1tl oregano (gedroogd)
 • 250gr kerstomaten
 • 200gr halloumi
 • Peper en zout
 • olijfolie

Bereidingswijze

Pel de sjalotten en hak fijn.
Pel de look en hak fijn.
Snij de paprika in dunne reepjes
Snij de aubergine in kleine blokjes.

Verhit een stoofpot met een scheut olijfolie.
Fruit hierin de sjalot mooi glazig. Roer regelmatig zodat deze niet bruin wordt. Voeg de look en de garam masala toe, roer even en laat zo’n minuutje mee bakken.
Voeg de paprika en aubergine toe en laat zo’n 5min mee bakken. Voeg eventueel nog wat olijfolie toe want de aubergine slorpt heel veel vocht op.
Doe de tomatenblokjes, passata, oregano, peper en zout bij in de stoofpot. Roer even en laat 15min zachtjes sudderen.

Halveer ondertussen kerstomaten.
Snij de halloumi in blokjes

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Schep de groentesaus in een ovenschaal, verdeel hierover de kerstomaatjes en de halloumi.
Zet voor zo’n 10min in de oven, zet op het laatste de ovengrill aan zodat de halloumi mooi goudbruin bakt.

Haal uit de oven en serveer direct (met eventueel wat pasta, quinoa of couscous).

Smakelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.