Yoghurt taart met chocolade en kersen

Deze Yoghurt taart met chocolade en kersen is smullen! Een gemakkelijke taart dat uit 3 elementen bestaat namelijk een koekjesbodem, een mousse op basis van yoghurt en mascarpone met daarin krieken en bovenop nog een chocolade ganache.
Naar recept gaan

Smullen, smullen en nog een smullen! Dat is wat je doet als je deze yoghurt taart met chocolade en kersen voor je neus staat. De taart ziet er spectaculair uit maar ik garandeer jullie dat ze “spectaculair” gemakkelijk is om te maken. Ik kan jullie alvast verklappen dat dit toetje uit 3 elementen bestaat namelijk een bodem van chocoladekoekjes, een heerlijke mousse van yoghurt en mascarpone met daarin ook nog eens kersen. Bovenop komt nog eens dun laagje chocolade ganache.

Deze Yoghurt taart met chocolade en kersen is smullen! Een gemakkelijke taart dat uit 3 elementen bestaat namelijk een koekjesbodem, een mousse op basis van yoghurt en mascarpone met daarin krieken en bovenop nog een chocolade ganache.

Hoe maken we deze yoghurt taart met chocolade en kersen?

Begin met het maken van de koekjesbodem. Je maalt hiervoor de koekjes fijn en voegt er gesmolten boter en poedersuiker aan toe. Dit mengsel stort je in een beklede springvorm, duw het mooi egaal en glad en laat opstijven terwijl je de mousse maakt.

Dan starten we met de mousse die bovenop de korst zal komen. Hiervoor klop je mascarpone en room stevig op. Deze breng je op smaak met wat vanille en poedersuiker om deze wat zoeter te maken. Hier gaat natuurlijk ook nog griekse yoghurt bij. Om deze mousse mooi stevig te maken, doen we er ook nog gelatine bij. De geweekte blaadjes gelatine lossen we wel eerst op in wat opgewarmde room alvorens deze toe te voegen aan de crème. Op het laatste spartelen we nog goed uitgelekte kersen of noodkrieken doorheen de mousse en gieten deze vervolgens bovenop de opgesteven koekjeskorst. Laat minstens 4h of nachtje opstijven in koelkast.

Als de mousse mooi stevig is, gaan we de ganache maken. Hiervoor breek je pure chocolade in kleine stukjes of je kan ook chocoladedruppels gebruiken. Verwarm room maar hou deze onder het kookpunt, giet de warme room over de chocolade. Roer de eerste 2min niet en roer dan tot een gladde ganache. Laat deze eerst wat afkoelen alvorens deze over opgesteven mousse te gieten. Laat nog eens 1 a 2h opstijven in de koelkast.

Tips en vragen voor het maken van deze yoghurt taart met chocolade en kersen

  • Kan je de kersen vervangen? Ja dit kan zeker, vervang ze door blauwe bessen, frambozen, bramen, mango …
  • Is er een alternatief voor de chocolade koekjes bodem? Je kan hier eender welk koekje voor gebruiken zoals klassieke Maria koekjes, Oreo’s, speculaas …
Deze Yoghurt taart met chocolade en kersen is smullen! Een gemakkelijke taart dat uit 3 elementen bestaat namelijk een koekjesbodem, een mousse op basis van yoghurt en mascarpone met daarin krieken en bovenop nog een chocolade ganache.

Yoghurt taart met chocolade en kersen

Deze Yoghurt taart met chocolade en kersen is smullen! Een gemakkelijke taart dat uit 3 elementen bestaat namelijk een koekjesbodem, een mousse op basis van yoghurt en mascarpone met daarin krieken en bovenop nog een chocolade ganache.
Gang dessert
Porties 6

Equipment

  • 1 springvorm van 20cm

Ingrediënten
  

Koekjesbodem

  • 110 gr boter
  • 220 gr chocoladekoekjes (of eender welke droge koekjes)
  • 1 el poedersuiker

Mousse

  • 1 pot kersen of noordkrieken op siroop (1 pot = 700gr)
  • 10 gr gelatine (blaadjes)
  • 300 gr mascarpone
  • 1 tl vanille essence
  • 200 ml room + 30ml extra
  • 100 gr poedersuiker
  • 300 gr Griekse yoghurt

Chocolade ganache

  • 140 gr pure chocolade
  • 60 ml room

Instructies
 

Koekjesbodem

  • Beleg de bodem en zijkanten van een springvorm met bakpapier.
  • Smelt de boter op een zacht vuurtje
    Maal de koekjes fijn. Voeg er de gesmolten boter en poedersuiker aan toe. Meng tot een stevig ietwat plakkerig deeg. Stort dit in de springvorm en verdeel mooi egaal en glad over de bodem.
    Laat opstijven in de koelkast terwijl je de mousse maakt.

Mousse

  • Laat de kersen of krieken goed uitlekken, het sap gaan we niet gebruiken.
    Week de blaadjes gelatine in koud water.
  • Doe de mascarpone en vanille in een mengkom (van je keukenmachine als je deze hebt) en mix voor een paar seconden los.
    Giet er de room bij en klop op tot een stevige crème.
    Voeg tijdens het kloppen lepel per lepel de poedersuiker toe.
    Voeg de yoghurt toe en meng nog even kort tot een mooie stevige crème.
    Doe de resterende 30ml room in een kookpotje en verwarm tot net onder het kookpunt. Voeg hier de uitgeknepen blaadjes gelatine aan toe en meng goed. Giet dit mengsel bij de crème en meng nog even kort.
    Voeg de uitgelekte kersen toe en spatel deze door de mousse.
    Giet deze mousse bovenop de opgesteven koekjeskorst en laat minstens 4h of een nachtje opstijven

Chocolade ganache

  • Breek de chocolade in kleine stukjes.
    Verwarm de room maar laat niet koken. Giet de warme room over de chocolade. Laat eerst 2min zo staan en roer dan tot een mooi gladde ganache.
    Laat deze zo'n 10min afkoelen op kamertemperatuur. Giet de ganache over de opgesteven mousse en laat nog eens 1 a 2h opstijven.
  • Vlak voor het serveren, ontvorm je de taart.
    Werk eventueel nog af met wat bessen.
    Smakelijk
Trefwoord chocolade, dessert, hartige koekjes, kersen, mascarpone, taart, yoghurt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.