Ga terug

Yoghurt taart met chocolade en kersen

Deze Yoghurt taart met chocolade en kersen is smullen! Een gemakkelijke taart dat uit 3 elementen bestaat namelijk een koekjesbodem, een mousse op basis van yoghurt en mascarpone met daarin krieken en bovenop nog een chocolade ganache.
Gang dessert
Porties 6

Equipment

  • 1 springvorm van 20cm

Ingrediënten
  

Koekjesbodem

  • 110 gr boter
  • 220 gr chocoladekoekjes (of eender welke droge koekjes)
  • 1 el poedersuiker

Mousse

  • 1 pot kersen of noordkrieken op siroop (1 pot = 700gr)
  • 10 gr gelatine (blaadjes)
  • 300 gr mascarpone
  • 1 tl vanille essence
  • 200 ml room + 30ml extra
  • 100 gr poedersuiker
  • 300 gr Griekse yoghurt

Chocolade ganache

  • 140 gr pure chocolade
  • 60 ml room

Instructies
 

Koekjesbodem

  • Beleg de bodem en zijkanten van een springvorm met bakpapier.
  • Smelt de boter op een zacht vuurtje
    Maal de koekjes fijn. Voeg er de gesmolten boter en poedersuiker aan toe. Meng tot een stevig ietwat plakkerig deeg. Stort dit in de springvorm en verdeel mooi egaal en glad over de bodem.
    Laat opstijven in de koelkast terwijl je de mousse maakt.

Mousse

  • Laat de kersen of krieken goed uitlekken, het sap gaan we niet gebruiken.
    Week de blaadjes gelatine in koud water.
  • Doe de mascarpone en vanille in een mengkom (van je keukenmachine als je deze hebt) en mix voor een paar seconden los.
    Giet er de room bij en klop op tot een stevige crème.
    Voeg tijdens het kloppen lepel per lepel de poedersuiker toe.
    Voeg de yoghurt toe en meng nog even kort tot een mooie stevige crème.
    Doe de resterende 30ml room in een kookpotje en verwarm tot net onder het kookpunt. Voeg hier de uitgeknepen blaadjes gelatine aan toe en meng goed. Giet dit mengsel bij de crème en meng nog even kort.
    Voeg de uitgelekte kersen toe en spatel deze door de mousse.
    Giet deze mousse bovenop de opgesteven koekjeskorst en laat minstens 4h of een nachtje opstijven

Chocolade ganache

  • Breek de chocolade in kleine stukjes.
    Verwarm de room maar laat niet koken. Giet de warme room over de chocolade. Laat eerst 2min zo staan en roer dan tot een mooi gladde ganache.
    Laat deze zo'n 10min afkoelen op kamertemperatuur. Giet de ganache over de opgesteven mousse en laat nog eens 1 a 2h opstijven.
  • Vlak voor het serveren, ontvorm je de taart.
    Werk eventueel nog af met wat bessen.
    Smakelijk
Trefwoord chocolade, dessert, hartige koekjes, kersen, mascarpone, taart, yoghurt