Taartjes met witte chocolade-roomkaas crème

Deze Taartjes met witte chocolade-roomkaas crème zijn de ideale Valentijns taartjes. Ze zij hebben een groot wow gehalte en zijn zo gemakkelijk en snel te maken. De korst is een klassiek zanddeeg met een kleurtje gevuld met een heerlijke botercrème op basis van roomkaas en witte chocolade.
Naar recept gaan

Zijn deze taartjes met witte chocolade-roomkaas crème niet de ideale Valentijn taartjes? Ze hebben een groots WOW effect, waar je eindeloos veel liefde in kan steken en het leuke is dat ze heel makkelijk te maken zijn. Je hoeft geen professionele bakker te zijn om deze schattige tartelettes te maken. Ik geef jullie alle nodige tips om deze taartjes voor je geliefde op tafel te toveren.

Deze tartelettes heeft alle componenten van een typische red velvet taart. Een taart die zich typeert aan zijn rode kleur, een vleugje cacao in het deeg en een zalige roomkaas botercrème als afwerking. De kleur verraadt het al een beetje dus dat is al een “check”. In de taartkorst zit ook nog eens een klein vleugje cacao en de vulling is een zalige botercrème met roomkaas en witte chocolade. Ik zou zeggen check check dubbel check.

Deze Taartjes met witte chocolade-roomkaas crème zijn de ideale Valentijns taartjes. Ze zij hebben een groot wow gehalte en zijn zo gemakkelijk en snel te maken. De korst is een klassiek zanddeeg met een kleurtje gevuld met een heerlijke botercrème op basis van roomkaas en witte chocolade.

Hoe maken we deze taartjes met witte chocolade-roomkaas crème?

We beginnen met het maken van het taartdeeg. Je begint met bloem, poedersuiker, amandelmeel en koude boter (in blokjes) te mengen tot fijne kruimels. Hier voeg je vervolgens wat losgeklopt ei en rode kleurstof aan toe en meng tot een mooie deegbal die je zo’n 30min laat opstijven in de koelkast. Rol vervolgens uit, steek rondjes deeg uit die iets groter zijn dan je tartelette vormpjes en leg in de vormpje. Duw het deeg in de vormpjes en snij het overtollige deeg weg. Laat nog eens 10 a 15min opstijven in de diepvries en bak ze vervolgens goudbruin in de oven.

Voor je aan de crème begint, moet je zorgen dat je boter en roomkaas op kamertemperatuur zijn. Smelt de chocolade au bain-marie en laat volledig afkoelen. Natuurlijk mag de chocolade niet terug hard worden. Hij moet nog wat lopend zijn maar zo veel mogelijk afgekoeld. Als er toch te veel temperatuurverschil is, zal de crème gaan shiften. Panikeer niet, haal je haardroger boven en verwarm je kom door deze te laten blazen. Alle ingrediënten krijgen zo dezelfde temperatuur en krijg je een gladde crème.

Voor de crème, klop je eerst de zachte boter met de poedersuiker wit en romig. Reken hiervoor zo’n 8 a 10min en schraap af en toe de randen los.
Voeg vervolgens de roomkaas en de witte chocolade toe en mix nog even kort tot een gladde crème. Zet nog even in de koelkast op te stijven, niet te lang natuurlijk anders zal je de crème moeilijk in de taartjes kunnen spuiten.


Deze Taartjes met witte chocolade-roomkaas crème zijn de ideale Valentijns taartjes. Ze zij hebben een groot wow gehalte en zijn zo gemakkelijk en snel te maken. De korst is een klassiek zanddeeg met een kleurtje gevuld met een heerlijke botercrème op basis van roomkaas en witte chocolade.
Deze Taartjes met witte chocolade-roomkaas crème zijn de ideale Valentijns taartjes. Ze zij hebben een groot wow gehalte en zijn zo gemakkelijk en snel te maken. De korst is een klassiek zanddeeg met een kleurtje gevuld met een heerlijke botercrème op basis van roomkaas en witte chocolade.

Tips en vragen voor het maken van deze chocolade-roomkaas crème

Deze Taartjes met witte chocolade-roomkaas crème zijn de ideale Valentijns taartjes. Ze zij hebben een groot wow gehalte en zijn zo gemakkelijk en snel te maken. De korst is een klassiek zanddeeg met een kleurtje gevuld met een heerlijke botercrème op basis van roomkaas en witte chocolade.

Taartjes met witte chocolade-roomkaas crème

Deze Taartjes met witte chocolade-roomkaas crème zijn de ideale Valentijns taartjes. Ze zij hebben een groot wow gehalte en zijn zo gemakkelijk en snel te maken. De korst is een klassiek zanddeeg met een kleurtje gevuld met een heerlijke botercrème op basis van roomkaas en witte chocolade.
Gang dessert
Porties 6

Equipment

  • 6 tartelette vormpjes (7cm) of 1 taartvorm (+/- 20 a 22cm)
  • Spuitzak met spuitmondje

Ingrediënten
  

Zanddeeg

  • 120 gr patisseriebloem
  • 50 gr poedersuiker
  • 20 gr amandelmeel
  • 1 tl cacaopoeder
  • 75 gr boter (koud – in kleine blokjes)
  • 1 ei
  • rode kleurstof

Witte chocolade-Roomkaas crème

  • 200 gr witte chocolade
  • 200 gr boter (op kamertemperatuur)
  • 180 gr poedersuiker
  • 1 tl vanille essence
  • 250 gr roomkaas (op kamertemperatuur)
  • 75 gr pure chocolade (optioneel)

Instructies
 

Zanddeeg

  • Doe de bloem met het amandelmeel, poedersuiker en cacao in een mengkom (van je keukenmachine als je deze hebt) en meng even.
    Voeg de blokjes koude boter toe en meng tot je kleine kruimels hebt.
    Begin met 1el losgeklopt ei toe te voegen. Laat even mengen, blijft het deeg nog wat droog voeg nog 1el toe tot je een mooie deegbal krijgt. Voeg niet te vlug ei toe, het duurt namelijk even alvorens je resultaat ziet. Voeg op het laatste ook nog wat rode kleurstof toe.
    Verpak de deegbal in plasticfolie en laat minstens 30min of langer opstijven in de koelkast
  • Rol na het opstijven het deeg uit op een bebloemd oppervlak of rol uit op bakpapier.
    Rol uit tot een dikte van zo'n 3mm. 
    Steek rondjes uit die iets groter zijn dan je tartelette vormpje. Leg het plakje deeg in het vormpje en duw goed aan, snij het overtollige deeg weg.
    Zet de vormpjes voor zo'n 10min in de diepvries.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bak de taartjes mooi goudbruin in de oven voor zo'n 12 a 15min.
    Haal uit de oven, laat ietwat afkoelen, ontvorm en laat verder afkoelen op een rooster

Witte chocolade-Roomkaas crème

  • Begin met het smelten van de witte chocolade. Doe dit au bain-marie. Roer regelmatig tot deze mooi gesmolten is. Laat dan volledig afkoelen.
    Let natuurlijk op dat de chocolade niet terug hard wordt.
  • Doe de boter, poedersuiker en vanille essence in een mengkom (van je keukenmachine) en klop deze wit en romig. Reken toch op zo'n 8 a 10min en schraap regelmatig de randen los.
    De boter moet bijna wit zien. Vervolgens voeg je de roomkaas toe samen met de gesmolten witte chocolade. Meng nog even kort tot een mooie gladde crème. Je kan de crème best nu nog even in de koelkast zetten om ietwat op te stijven. Natuurlijk ook niet te lang aangezien je de crème nog dient te kunnen spuiten.
    TIP !! Het kan zijn dat je crème zal beginnen shiften wanneer je de roomkaas en/of witte chocolade gaat toevoegen. Dit komt doordat er toch één ingrediënt toch nog te koud of te warm is en dan gaat ie shiften. Maar paniekeer niet en haal je haardroger boven. Terwijl je blijft mixen blaas je de warme luchtevan je droger langs de kanten van je mengkom (reken toch op zo'n 5min op z'n minst). Zo zullen alle ingrediënten dezelfde temperatuur krijgen en je zal een gladde crème krijgen.
  • Wat je nu kan doen is wat pure chocolade smelten en de binnenkant van de taartjes inwrijven met de gesmolten chocolade.
    Doe de crème in een spuitzak met spuitmondje en spuit toefjes in de taartjes.
    Bewaar de taartjes koel.
    Werk eventueel nog af met wat rode besjes of koekjes in de vorm van hartjes.
    Smakelijk
Trefwoord bakken, botercrème, dessert, gemakkelijk dessert, Red velvet, roomkaas, taart, valentijn, witte chocolade, zanddeeg

Nog meer tartelette inspiratie? Check dan zeker deze receptjes :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.