Ik kon deze havermout poffertjes ook even goed kleine havermout pannenkoekjes noemen. Qua looks lijken ze echt meer op poffertjes dus daarom de benaming. Ik ga jullie al geruststellen, je hebt absoluut geen speciale poffertjespan nodig. Heb je er wel eentje, gebruik deze dan. Heb je er geen, zoals mezelf, dan gebruik je een spuitflesje (of een lege propere ketchup- of mayonaise fles). Dus geen excuses mogelijk om deze heerlijk simpele havermout poffertjes niet te maken.
Klassieke poffertjes bestaan uit bloem, melk, eieren en wat bakpoeder. Dit receptje vraagt om havermout, yoghurt, eitjes, kaneel en bakpoeder. Door de yoghurt zijn ze lekker fluffy en fris. Serveer ze met nog wat extra yoghurt, vers fruit (in dit geval bloedsinaasappelen), een “drizzle” honing en wat amandelschaafsel en je hebt een heerlijk voedzaam ontbijtje of tussendoortje. Of vieruurtje of eigenlijk een gerechtje dat je op eender welk moment van de dag kan maken.
Hoe maken we deze havermout poffertjes?
Heel belangrijk is dat we eerst de havermout gaan fijnmalen tot meel. Dit doe je best in een blender. Vervolgens kloppen we de yoghurt, eitjes en kokosbloesemsuiker (deze kan je ook weglaten of vervangen door gewone suiker) los tot een glad papje. Voeg de fijngemalen havermout toe samen met het bakpoeder en kaneel, mix of roer tot een papje.
TIP!! Ik gebruikte gewone natuuryoghurt, je zou ook plattekaas of kwark kunnen gebruiken.
Heb je een poffertjes pan, verhit deze dan. Vet de pan ook wat in met olie en bak de poffertjes mooi goudbruin langs beide kanten.
Heb je geen speciale poffertjespan, giet het beslag dan in een spuitflesje. Verhit een gewone pan of pannenkoekenpan met een scheutje olie en spuit kleine toefjes van het deeg in de pan. Maak deze toefjes niet te groot aangezien ze nog wat zullen uitzetten en rijzen tijdens het bakken. Bak de poffertjes mooi goudbruin langs beide kanten.
Havermout poffertjes
Equipment
- Poffertjespan of spuitflesje
- blender
Ingrediënten
- 65 gr havermout
- 2 eieren
- 65 gr yoghurt (natuuryoghurt, kwark, plattekaas)
- 1 el kokosbloesemsuiker (of gewone suiker)
- 1,5 tl kaneel
- 3 gr bakpoeder
- Yoghurt om te serveren
- vers fruit om te serveren
- honing of maple syrup of agavesiroop om te serveren
Instructies
- Begin met het fijnmalen van de havermout in een blender.
- Doe de eieren, yoghurt en suiker in een mengkom en mix/klop los tot een gladde massa.Voeg de fijngemalen yoghurt toe samen met het kaneel en bakpoeder. Mix of glad tot een glad beslag. Dit beslag is wel iets dikker dan klassiek pannenkoekenbeslag.
- Heb je een poffertjespan, verhit deze dan en vet in met een beetje olie.Bak hierin de poffertjes mooi goudbruin langs beide kanten.
- Heb je geen poffertjespan, giet het beslag dan in een spuitfles. Verhit een gewone pan of pannenkoekenpan met een scheutje olie en spuit toefjes van het beslag in de pan. Maak deze toefjes niet te groot aangezien de poffertjes nog ietwat zullen uitzetten en rijzen tijdens het bakken.
- Serveer de poffertjes met nog wat extra yoghurt, vers fruit en giet er wat honing, maple syrup of agavesiroop over.Smakelijk
Gemakkelijk, lekker en super fluffy! Helemaal top!
Heel lekkere poffertjes, lekker fluffy en gemakkelijk! Mijn vriend en ik zijn fan.
Bedankt voor het recept
Heerlijk receptje! Zo simpel en gemakkelijk
ZOOOOO lekker!
Bedankt voor het receptje
Super recept. Snel klaar. Ga ik nog veel maken!
De kinderen vinden het heeeel lekker 🙂